Live

Un alt jurnalist saudit, „torturat și ucis”. Spionii regimului i-au descoperit contul secret de Twitter

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Twitter

Potrivit unor informații venite pe surse de la grupuri pentru apărarea drepturilor omului, un alt jurnalist saudit a fost torturat și ucis în Arabia Saudită. Acesta se afla în închisoare, după ce spioni de-ai regimului i-au descoperit contul de Twitter. Sub un pseudonim, jurnalistul scria despre violări ale drepturilor omului, ale oficialilor saudiți și ale membrilor familiei regale.

Potrivit informațiilor, Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser a fost ucis în închisoare, la o lună după decesul lui Jamal Khashoggi, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Site-ul The New Khaleej a fost cel care a dezvăluit decesul lui Al-Jasser, citând surse din interiorul unor grupuri pentru drepturile omului. Informația nu a fost însă confirmată din surse oficiale.

Spioni de-ai regimului din zona Dubaiului ar fi descoperit că Al-Jasser s-ar afla în spatele contului de Twitter „Kashkool”, unde erau publicate informații despre violări ale drepturilor omului.

Informația vine la o zi după ce în presa turcă au apărut informații potrivit cărora oficialii saudiți care lucrează pentru consulatul din Istanbul ar fi încercat să distrugă probe video - imagini surprinse de camerele de supraveghere din consulat. Mai exact, aceștia au încercat să distrugă  una dintre camerele din interiorul consulatului, chiar în ziua în care Khashoggi a intrat în clădire și a fost ucis.

Iar în data de 6 octombrie, atunci când anchetatorii au încercat să vizualizeze imaginile din ziua asasinatului, înregistrate de sistemul montat într-o cabină de-a poliției, situată în afara consulatului, accesul la acestea ar fi fost blocat, cu ajutorul unui cod, a scris cotidianul pro-guvernamental turc Sabah. Potrivit Al Jazeera, codul a fost spart și sistemul a fost accesat înainte ca probele să fie distruse.

Khashoggi, jurnalist al cotidianului american The Washington Post și critic la adresa regimului saudit, a fost ucis în consulatul Arabiei Saudite în ziua de 2 octombrie. Trupul acestuia ar fi fost tranșat și, apoi, se tem oficiali turci, dizolvat în acid.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Valul ucigaș de căldură care a lovit Africa în aprilie este cauzat de schimbările climatice provocate de om

O mireasă a murit la nunta ei. Dansa pe marginea piscinei, a alunecat și a căzut în apă

Cei mai în vârstă siamezi din lume au murit la 63 de ani. Deși erau inseparabili, Lori și George au avut vieți complet diferite

Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă

Partenerii noștri