Live

Un american care a stat 44 de ani la închisoare a murit de Covid-19 chiar înainte de a fi eliberat

Data publicării:
William Garrison FOTO: Michigan Department of Corrections

Un deținut din Michigan, care a stat după gratii 44 de ani, a murit de Covid-19 cu doar câteva săptămâni înainte de a fi eliberat condiționat, potrivit CNN, care citează Departamentul de Stat pentru Penitenciare.

William Garrison, care a murit la 60 de ani săptămâna trecută, a fost condamnat pentru crimă de gradul întâi, după ce a împușcat mortal o persoană în timpul unui jaf armat din 1976, a declarat Maria Miller, o purtătoare de cuvânt la Parchetul din Wayne. Garrison avea 16 ani în momentul atacului.

Autoritățile „au încercat să-l elibereze condiționat la începutul acestui an, dar el a refuzat să părăsească închisoarea”, a declarat Chris Gautz, un purtător de cuvânt al departamentului.

Garrison a spus că ar prefera să aștepte să-și ispășească pedepsa, astfel încât să nu fie supravegheat după eliberare, potrivit lui Gautz.

Nu a vrut să fie în libertate condiționată, a vrut să aștepte și să iasă complet liber, în septembrie", a spus Gautz.

Odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus, departamentul i-a propus din nou eliberarea.

Ne-am întors la el și i-am spus că dorim totuși să-l punem în libertate, având în vedere că are o vârstă și este vulnerabil”, a mai spus Gautz.

De această dată, deținutul a acceptat. Departamentul a cerut parchetului să renunțe la perioada obligatorie de așteptare de 28 de zile, dar Garrison a murit după cinci zile, pe data de 13 aprilie, înainte ca parchetul să comunice vreun răspuns.

Am făcut tot ce am putut pentru a-l elibera”, a spus Gautz.

Garrison nu s-a plâns că ar avea vreo problemă de sănătate înainte de a muri și nimeni nu a știut că avea Covid-19, potrivit lui Gautz.

„Nu a avut niciun simptom, iar personalul nostru de asistență medicală, care merge din celulă în celulă și verifică starea de sănătate a deținuților, a spus că el era bine", a spus Gautz.

Garrison a fost confirmat pozitiv după deces.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica a făcut infarct când a auzit și a murit și ea

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Valul ucigaș de căldură care a lovit Africa în aprilie este cauzat de schimbările climatice provocate de om

Partenerii noștri