Live

Atacuri sinucigașe în capitala Tunisiei. Doi kamikaze s-au aruncat în aer. Cel puțin nouă persoane rănite

Data actualizării: Data publicării:

Un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer joi în faţa unei maşini de poliţie pe principalul bulevard din Tunis, doi civili şi trei poliţişti fiind răniţi, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit France Presse, pe şosea pot fi văzute fragmente de corpuri în apropierea maşinii de poliţie atacate, pe bulevardul Bourguiba, principalul din capitală, aflat în apropierea oraşului vechi, scrie Agerpres.

Potrivit Ministerului de Interne, bilanţul atentatului sinucigaş din Tunis este de cinci răniţi, trei poliţişti şi doi civili.

Ministerul de Interne a anunţat că alte patru persoane au fost rănite într-un al doilea atentat care a vizat o cazarmă a Gărzii naţionale.

În ultimii ani, Tunisia s-a confruntat cu mai multe atacuri ale militanţilor islamişti, cele mai multe revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic, notează DPA.

În martie 2015, 21 de turişti şi un poliţist au fost ucişi când bărbaţi înarmaţi au deschis focul în Muzeul Bardo din Tunis.

Trei luni mai târziu, 38 de turişti, majoritatea britanici, au fost ucişi într-un atac terorist pe plaja unui hotel din oraşul de coastă Sousse.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CNN: O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Atacul dintr-o biserică din Sydney, în care un episcop a fost înjunghiat de un adolescent, a fost un "act terorist" (Poliție)

Atac armat la un mall din Sydney. Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane și a fost împușcat de polițiști. Cel puțin 6 morți

Partenerii noștri