Live

Un bărbat a murit după ce s-a pus în fața unui urs polar ca să-și apere copiii

Data actualizării: Data publicării:
FOTO:Shutterstock

Un bărbat a murit după ce a fost atacat de un urs polar în timp ce se afla la pescuit alături de fiicele lui, în nordul Canadei.

Aaron Gibbons, în vârstă de 31 de ani, era pe Insula Sentry, un loc popular de pescuit din vestul Golfului Hudson, când s-a întâlnit cu ursul polar, pe data de 3 iulie, potrivit BBC.

„Se bucura de zi cu copiii lui. Ei au fost surprinși de un urs care a început să-i urmărească și să îndrepte spre unul dintre copii”, a declarat unchiul bărbatului.

O rudă de-a lui Aaron a declarat că bărbatul „a murit ca un erou” după ce le-a spus fiicelor lui să fugă și el s-a poziționat între copii și urs.

Cei mici au reușit să scape teferi după ce au fugit, dar tatăl lor a murit după ce a fost atacat de urs.

Copiii au chemat ajutoare care ulterior au împușcat ursul. A fost însă prea târziu pentru Aaron.

Moartea bărbatul i-a șocat pe locuitorii din satul său natal, Arviat, situat la 10 kilometri distanță de locul atacului, care erau obișnuiți să vadă urși polari.

„Este cu adevărat incredbil de trist. Suntem o comunitate mică, iar când se întâmplă ceva de genul acesta, ne afectează pe toți”, a declarat un locatar pentru CBS.

În vestul Golfului Hudson , numărul urșilor polari a rămas același în ultimii ani, potrivit experților.

Ultima oară când o persoană a murit din cauza unui atac al unui urs polar, în zonă, a fost în anul 2000, potrivit autorităților.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ambasadorul Canadei: România nu trebuie să se considere o țară mică în fața unei amenințări mari. Întreaga Alianță ar fi în spatele ei

Se extind mișcările propalestiniene. Studenții canadieni au instalat tabere în marile universități. 200 de arestări la UCLA, în SUA

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

O familie a primit cadavrul unui rus cu plete și plin de tatuaje în locul tatălui mort în Cuba. Apoi situația a devenit și mai bizară

Partenerii noștri