Live

Un medic de origine română din Canada şi-a pierdut licența pentru că şi-a tratat soția. Este acuzat de „abuz sexual”

Data publicării:
Foto: Guliver /Getty Images

Un igienist dentar de origine română din Ontario, Canada, şi-a pierdut pentru o perioadă de cinci ani licenţa. Bărbatul este acuzat de „abuz sexual” pentru că și-a tratat soția, încălcând astfel o lege care nu permite relaţiile amoroase dintre personalul medical şi pacienţi, potrivit presei canadiene citate de Mediafax.

În anul 2014, arată evidența instanțelor, Alexandru Tanase şi pacienta sa s-au implicat în mod romantic, iar el a încetat să o trateze din cauza interdicției relațiilor amoroase dintre profesioniștii din domeniul sănătății și pacienții lor.

Dar în timp ce lucra la o clinică din Guelph, Ontario, un coleg i-a spus lui Tănase că igieniștii dentari au voie să-și trateze soțiile. De fapt, colegiul medicilor a aprobat o excepţie în cazul tratării soţilor în septembrie 2015, dar legiuitorul nu a adoptat niciodată regula - așa cum s-a întâmplat în cazul medicilor stomatologi.

Bazat pe înțelegerea sa eronată a legii, Tănase a început din nou să-și trateze logodnica și a continuat acest lucru după ce s-au căsătorit la începutul anului 2016.

Comitetul de disciplină a decis că nu are de ales decât să constate că Tănase a încălcat interdicția relațiilor sexuale cu un pacient - chiar dacă pacientul era soțul său - și, prin urmare, este supus revocării obligatorii a licenței pntru o perioadă de 5 ani.

Tribunalul din Ontario a menţinut pedeapsa „aspră” pentru Alexandru Tănase chiar dacă autoritățile de reglementare au propus să permită igieniștilor să-şi trateze soții, așa cum o pot face medicii stomatologi.

Nu există niciun alt caz de igienist dentar nicăieri în Canada care să fi fost găsit vinovat de abuz sexual pentru că și-a tratat soția. Este într-adevăr nefericit faptul că (comisia de disciplină) a ales să continue cu plângerea”, se precizează în decizia instanţei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ambasadorul Canadei: România nu trebuie să se considere o țară mică în fața unei amenințări mari. Întreaga Alianță ar fi în spatele ei

Se extind mișcările propalestiniene. Studenții canadieni au instalat tabere în marile universități. 200 de arestări la UCLA, în SUA

Medicul român care și-a ucis amanta în Ungaria va fi adus în România. Dan Stamatiu este condamnat la închisoare pe viață

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

Partenerii noștri