Live

VIDEO. Două femei din SUA, reținute pentru că nu vorbeau engleză. Ce limbă au folosit acestea pentru a comunica

Data actualizării: Data publicării:

O femeie din Montana, SUA, a declarat că are de gând să-și caute dreptatea în justiție după ce a fost reținută alături de prietena ei de un polițist care le-a auzit vorbind în spaniolă la o benzinărie.

Incidentul s-a întâmplat miercuri în orașul Havre, chiar lângă granița cu Canada.

Ana Suda a povestit cum a mers cu prietena ei, Mimi Hernandez, la benzinărie în toiul nopții, pentru a cumpăra ouă și lapte. Ambele sunt originare din Mexic și vorbesc fluent spaniola. Au schimbat câteva cuvinte în această limbă și au fost imediat abordate de un vameș, care i-a cerut lui Suda un act de identitate.

Femeia a început să filmeze schimbul de replici dintre ea și omul legii. Întrebat de ce le reține, acesta spune că motivul este limba pe care o foloseau pentru a comunica.

„Doamnă, motivul pentru care v-am cerut cartea de identitate este că am ajuns aici și am auzit că vorbeați spaniola, iar asta este foarte ieșit din comun aici”, a spus agentul.

Întrebat dacă motivele lui nu sunt cumva rasiste, vameșul a negat acuzațiile.

Deși au prezentat acte de identitate, Suda și prietena ei au fost interogate timp de aproximativ 40 de minute. Ajunsă acasă, femeia  a postat imaginile pe Facebook, de unde au fost preluate de mai multe televiziuni locale.

Suda a luat legătura cu o organizație pentru apărarea drepturilor civililor, în vederea începerii unei acțiuni în justiție.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA anunță că mai trimit încă 2 miliarde de dolari Ucrainei, în condițiile în care situația de pe front devine tot mai dificilă

Luptă strânsă între Biden și Trump. Cei doi sunt la egalitate în cursa pentru alegerile prezidențiale (sondaj Reuters/Ipsos)

SUA anunță că portul artificial pentru livrarea de ajutoare umanitare în Gaza va fi operațional „în următoarele zile”

Blinken a îndemnat Ucraina să nu devină ca Rusia: „Asta înseamnă eradicarea flagelului corupţiei odată pentru totdeauna”

Partenerii noștri