VIDEO. Două femei din SUA, reținute pentru că nu vorbeau engleză. Ce limbă au folosit acestea pentru a comunica

Data actualizării: Data publicării:
Untitled

O femeie din Montana, SUA, a declarat că are de gând să-și caute dreptatea în justiție după ce a fost reținută alături de prietena ei de un polițist care le-a auzit vorbind în spaniolă la o benzinărie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incidentul s-a întâmplat miercuri în orașul Havre, chiar lângă granița cu Canada.

Ana Suda a povestit cum a mers cu prietena ei, Mimi Hernandez, la benzinărie în toiul nopții, pentru a cumpăra ouă și lapte. Ambele sunt originare din Mexic și vorbesc fluent spaniola. Au schimbat câteva cuvinte în această limbă și au fost imediat abordate de un vameș, care i-a cerut lui Suda un act de identitate.

Femeia a început să filmeze schimbul de replici dintre ea și omul legii. Întrebat de ce le reține, acesta spune că motivul este limba pe care o foloseau pentru a comunica.

„Doamnă, motivul pentru care v-am cerut cartea de identitate este că am ajuns aici și am auzit că vorbeați spaniola, iar asta este foarte ieșit din comun aici”, a spus agentul.

Întrebat dacă motivele lui nu sunt cumva rasiste, vameșul a negat acuzațiile.

Deși au prezentat acte de identitate, Suda și prietena ei au fost interogate timp de aproximativ 40 de minute. Ajunsă acasă, femeia  a postat imaginile pe Facebook, de unde au fost preluate de mai multe televiziuni locale.

Suda a luat legătura cu o organizație pentru apărarea drepturilor civililor, în vederea începerii unei acțiuni în justiție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri