Live

Marea Britanie va permite accesul publicului pe stadioane după ce expiră lockdown-ul

Data publicării:
Premierul englez Boris Johnson a anunțat că va permite accesul publicului pe stadioane în anumite condiții. Foto: Profimedia Images

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni că publicul poate reveni într-un număr limitat pe stadioanele din Anglia, în zonele mai puţin afectate de pandemia de coronavirus. 

Măsura de relaxare va intra în vigoare după ce va expira, pe 2 decembrie, starea de lockdown, introdusă pe 5 noiembrie, scrie AFP, citată de Agerpres.

Potrivit guvernului, stadioanele vor putea găzdui până la 50% din capacitatea lor, cu o limită stabilită la 2.000 sau 4.000 de spectatori, în funcţie de restricţiile locale în vigoare. În zonele cele mai afectate de coronavirus, meciurile vor continua să se joace fără public, a mai anunțat Boris Johnson.

Anglia a intrat în lockdown la începutul lunii noiembrie pentru a doua oară de la începutul pandemiei și timp de 4 săptămâni vor fi în vigoare noi restricții, în încercarea de a încetini creșterea numărului de cazuri de coronavirus. Marea Britanie ajunsese la un record de 20.000 de îmbolnăviri pe zi, motiv pentru care a impus măsura carantinei parțiale.

Oamenilor li se cere să rămână acasă cu excepţia deplasărilor la serviciu, la şcoală, la cumpărături esenţiale, la medic, pentru a face sport sau a îngriji alte persoane.

 În plus, magazinele non-esențiale, barurile și sălile de sport au fost închise până pe data de 3 decembrie, iar autoritățile au anunțat încă de la anunțul măsurilor că vor fi aplicate amenzi usturătoare în caz de încălcare a regulilor.

 

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Câinele lui Boris Johnson a umplut de purici reședința prim-miniștrilor britanici din Downing Street

Celebra reşedinţă din Downing Street 10 era „infestată cu purici”, dezvăluie un fost premier britanic. „Am avut mâncărimi”

Guvernul investește în stadioane. În acest moment sunt în plan 7 arene moderne, cu diverse termene de construcție

Revenirea lui Trump la Casa Albă este "ceea ce lumea are nevoie", spune Boris Johnson

Partenerii noștri