Live

Video Marinarii de pe submarinul indonezian scufundat, filmați în timp ce cântau, cu câteva săptămâni înaintea tragediei

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: Captură video BBC

Marina indoneziană a publicat un clip video în care echipajul de pe submarinul scufundat KRI Nanggala-402 apare cântând, scrie BBC.

Filmarea a fost realizată la bordul navei și a avut loc cu câteva săptămâni înainte ca submarinul să se scufunde, cu un echipaj de 53 de oameni la bord.

Marinarii filmați cântă "Sampai Jumpa", un hit indonezian al cărui titlul se traduce "La revedere". Oficialii indoneziani au anunțat, duminică, localizarea vasului scufundat. 

 

Vasul a fost găsit rupt în trei bucăți

Submarinul KRI Nanggala 402 a dispărut în 23 aprilie și a declanșat o amplă operațiune internațională de salvare. Vasul indonezian, de fabricație germană, efectua un exercițiu când a întrerupt comunicarea.

Pe 24 aprilie, echipele de căutare din Indonezia au găsit resturi ale submarinului. La scurt timp, autoritățile au anunțat că vasul a fost găsit la aproximativ 800 de metri adâncime. Submarinul era așezat pe fundul mării și era rupt în trei bucăți.

Presupusa cauză a naufragiului este o implozie provocată de faptul că submarinul a coborât mai mult de adâncimea maximă de 500 de metri pe care o putea suporta prin fabricație.

Submarinul dispărut este unul dintre cele cinci deținute de Indonezia. A fost fabricat în Germania, în anii '70, și modernizat în Coreea de Sud, în 2012.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primele imagini cu submarinul indonezian scufundat în Marea Bali. Epava se află pe fundul mării, la 850 m adâncime GALERIE FOTO

Sonarele au găsit epava submarinului scufundat în Marea Bali. Președintele Indoneziei a transmis condoleanțe familiilor marinarilor

Echipele de căutare din Indonezia au găsit resturi ale submarinului dispărut

Indonezia caută un submarin care ar fi coborât la o adâncime prea mare pentru a mai putea fi salvat

Partenerii noștri