Video Marinarii de pe submarinul indonezian scufundat, filmați în timp ce cântau, cu câteva săptămâni înaintea tragediei

Data actualizării: Data publicării:
submarin indonezia
Sursa foto: Captură video BBC

Marina indoneziană a publicat un clip video în care echipajul de pe submarinul scufundat KRI Nanggala-402 apare cântând, scrie BBC.

Filmarea a fost realizată la bordul navei și a avut loc cu câteva săptămâni înainte ca submarinul să se scufunde, cu un echipaj de 53 de oameni la bord.

Marinarii filmați cântă "Sampai Jumpa", un hit indonezian al cărui titlul se traduce "La revedere". Oficialii indoneziani au anunțat, duminică, localizarea vasului scufundat. 

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vasul a fost găsit rupt în trei bucăți

Submarinul KRI Nanggala 402 a dispărut în 23 aprilie și a declanșat o amplă operațiune internațională de salvare. Vasul indonezian, de fabricație germană, efectua un exercițiu când a întrerupt comunicarea.

Pe 24 aprilie, echipele de căutare din Indonezia au găsit resturi ale submarinului. La scurt timp, autoritățile au anunțat că vasul a fost găsit la aproximativ 800 de metri adâncime. Submarinul era așezat pe fundul mării și era rupt în trei bucăți.

Presupusa cauză a naufragiului este o implozie provocată de faptul că submarinul a coborât mai mult de adâncimea maximă de 500 de metri pe care o putea suporta prin fabricație.

Submarinul dispărut este unul dintre cele cinci deținute de Indonezia. A fost fabricat în Germania, în anii '70, și modernizat în Coreea de Sud, în 2012.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri