Live

Galerie Foto „Megaincendiul” din nord-estul Greciei, care a ucis 20 de oameni, arde necontrolat de 10 zile: „Nu a fost posibil să salvăm nimic”

Data publicării:
Incendiul de vegetaţie din nord-estul Greciei, care a început în apropiere de oraşul Alexandroupolis, este „cel mai mare înregistrat pe teritoriul european în ultimii ani”. FOTO: Profimedia Images

Un incendiu uriaș, care a ucis cel puţin 20 de persoane în ultimele 10 zile, face prăpăd în Grecia, fiind cel mai mare înregistrat pe teritoriul european în ultimii ani, potrivit Reuters.

Incendiul, care a izbucnit în apropierea oraşului Alexandroupolis, s-a extins necontrolat în regiunea Evros din nord-estul Greciei, alimentat de vânturi puternice şi de temperaturi ridicate. Toate victimele ucise până în prezent, cu excepţia uneia, erau migranţi ilegali care se ascundeau în pădure.

„Este definiţia a ceea ce numim un megaincendiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Pavlos Marinakis.

„Am încercat să udăm puţin pământul, pentru protecţie, dar apa se evaporă în scurt timp. Pur şi simplu nu a fost posibil să salvăm nimic”, a declarat un apicultor, care a pierdut 350 de stupi în satul Kirki, din regiunea Evros. 

Copernicus transmite că incendiul de vegetaţie din nord-estul Greciei, care a început în apropiere de oraşul Alexandroupolis, este „cel mai mare înregistrat pe teritoriul european în ultimii ani”, cuprinzând, până în prezent, un total de 72.344 de hectare.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Grecia vrea ca Europa să-și înființeze propriul sistem de apărare antiaeriană: „Ar funcționa ca Iron Dome din Israel”

Violențe și proteste în Noua Caledonie, sute de persoane arestate, drumuri baricadate. "Totul, în proporţie de 80%, e distrus"

Erdogan confirmă în prezenţa premierului grec transformarea bisericii ortodoxe Chora din Istanbul în moschee. „Rămâne deschisă tuturor”

Valuri de căldură catastrofale și orașe scufundate: Cum va arăta lumea dacă vom depăși pragul climatic de 3 grade Celsius

Partenerii noștri