Live

Miniștrii energiei UE se reunesc într-o sesiune extraordinară, după ce Rusia a oprit livrarea de gaz spre Polonia și Bulgaria

Data publicării:
Foto: Getty Images

Miniștrii europeni din domeniul energiei se vor întâlni săptămâna viitoare, luni, într-o sesiune extraordinară pentru a discuta soluții după ce Rusia a anunțat că sistează livrare de gaze naturale spre Polonia și Bulgaria după ce cele două țări au refuzat să plătească în ruble. Anunțul a fost făcut, miercuri seară, de ministra franceză a tranziției ecologice, Barbara Pompili.

„În urma opririi livrărilor de gaze ruseşti către Polonia şi Bulgaria, europenii rămân uniţi şi solidari”, a declarat, miercuri, Barbara Pompili pe contul său de Twitter, care „va avea o reuniune luni după-amiază cu omologii pentru o sesiune extraordinară a Consiliului de Miniştri responsabili cu energia”.

Gazprom a anunţat, miercuri, că şi-a suspendat toate livrările de gaze către Bulgaria şi Polonia. Cele două țări au refuzat șantajul lui Putin și plata în ruble a gazelor naturale impusă unilateral și cu încălcarea contractelor de către Rusia. Kremlinul a afirmat, miercuri, că această suspendare este consecinţa „unor acte ostile fără precedent împotriva Rusiei”.

La rândul ei, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a denunţat „o nouă tentativă a Rusiei de a ne şantaja cu gazul” şi a dat asigurări că Uniunea Europeană era „pregătită pentru acest scenariu”.

„Elaborăm răspunsul nostru coordonat. Europenii pot fi siguri că suntem uniţi şi solidari cu statele membre afectate”, a mai reacţionat, pe Twitter, Ursula von der Leyen, citată de AFP și Agerpres.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania și Polonia sărbătoresc 20 de ani de la primul mare val de extindere al UE către est

„Băieții noștri au obținut trofee”. Cu sute de mii de morți pe front, Putin face paradă cu tancurile occidentale capturate în Ucraina

Rușii susțin că au lovit Comandamentul de Sud al armatei ucrainene

Slovacia condusă de pro-rusul Fico îi oferă protecție unui propagandist al Rusiei, fugar din Cehia

Partenerii noștri