Live

Ministru în vârstă de 53 de ani, mort din cauza coronavirusului

Data publicării:
Salko Bukvarevic Foto: Sarajevo Times

Salko Bukvarevic, ministru însărcinat cu problemele veteranilor în cadrul Guvernului de la Sarajevo, a murit miercuri, la 53 de ani, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a informat televiziunea publică BHRT.

El fusese spitalizat în clinica universitară din Sarajevo în urmă cu zece zile, dar starea plămânilor i s-a deteriorat şi de luni a fost plasat pe ventilație mecanică, scrie Sarajevo Times.

Profesor universitar, Salko Bukvarevic era membru al guvernului entităţii croato-musulmane, una dintre cele două componente ale Bosniei-Herțegovina. Chiar premierul acestei entități, Fadil Novalic, în vârstă de 61 de ani, a fost infectat şi el cu SARS-CoV-2, dar s-a recuperat şi a putut ieşi din spital săptămâna trecută, relatează Agerpres.

Ţara balcanică a înregistrat aproximativ 11.000 de cazuri de Covid-19 şi peste 300 de decese, la o populaţie de 3,5 milioane de locuitori.

Bosnia, care se confruntă cu o reapariție a cazurilor de coronavirus, are aproape 100 de contaminări la 100.000 de locuitori, una dintre cele mai mari rate din Europa, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Editare web: Luana Păvălucă

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Un Lamborghini, un Porsche și bunuri de 600 de milioane de euro au fost confiscate de poliție într-un caz uriaș de fraudă cu fonduri UE

Partenerii noștri