Live

Ministrul Justiției din Cipru a demisionat din cauza anchetei asupra criminalului în serie care ar fi ucis și două românce

Data actualizării: Data publicării:

Ministrul Justiţiei din Cipru, Ionas Nicolaou, a demisionat pe fondul unor greşeli comise de autorităţi în investigaţiile privind mai multe persoane dispărute, scrie Associated Press, citat de News.ro. 

El a afirmat că un motiv important pentru demisia sa, care a fost acceptată de preşedintele cipriot, a fost că acele greşeli în investigaţia nu sunt doar responsabilitatea poliţiei ci şi a „atitudinilor şi percepţiilor care nu onorează pe nimeni” din societate.

Un căpitan al armatei cipriote a recunoscut că a ucis şapte femei străine, iar poliţia continuă căutările pentru corpurile a trei dintre femei.

Victimele ar fi o mamă şi fiica sa originară din România, date dispărute în septembrie 2016, iar celelalte cinci ar fi originare din Filipine, date dispărute în august 2018.

Critici au denunţat o lipsă de reacţie a poliţiei cipriote, care nu ar fi efectuat investigaţiile necesare după semnalarea acestor dispariţii.
Poliţia a anunţat că a fost obstrucţionată, în demersurile sale, de către dispoziţii legale, care limitează posibilitatea de a verifica date telefonice fără ordinul unui tribunal, emis doar în cazul unor delicte pasibile de o pedeapsă de peste cinci ani de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

400 de tone de alimente sunt în drum spre Gaza. O navă cu ajutor umanitar a plecat din Cipru

Ciprul propune expulzarea refugiaților sirieni din Europa înapoi în „zonele sigure” din Siria

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

„Brancardierul morții”, bărbatul care a ucis 11 oameni, a ieșit din închisoare. Primele imagini cu Grigore Bota

Partenerii noștri