Live

Video Noi lovituri ale Israelului în Fâşia Gaza, după baloanele incendiare lansate de Hamas. Armistiţiul este în pericol

Data actualizării: Data publicării:
Raid aerian al Israelului în Gaza. Foto: Profimedia Images

Israelul a lovit din nou Fâşia Gaza, ca răspuns la baloanele incendiare trimise de Hamas pe teritoriul său în ultimele trei zile. Cu puțin înainte de miezul nopții, armata israeliană a anunţat că avioanele sale de luptă au vizat pozițiile ale mișcării islamiste.

Încă nu sunt informaţii privind eventuale victime.

Este a doua rundă de lovituri de la sfârșitul războiului fulger de luna trecută, după cea din noaptea de marţi spre miercuri. Hamas a ripostat cu focuri de artilerie asupra satelor israeliene din apropierea graniţei şi a dronelor de pe cer.

Forţele israeliene susţin că raidurile sale au vizat o ţintă militară a Hamas din oraşul Gaza şi una de lansare a rachetelor, situată în Khan Younes, în sudul enclavei aflate de 15 ani sub blocadă israeliană.

Totodată, şeful armatei israeliene, generalul Aviv Kohavi, a cerut militarilor să sporească pregătirea armatei pentru o serie de scenarii, inclusiv reluarea ostilităţilor”, potrivit Agerpres.

Confruntările de luna trecută s-au soldat cu moartea a 260 de palestinieni, printre care copii şi adolescenţi, şi 13 israelieni.

Armistiţiul care a pus capăt celor 11 zile de conflict este acum în pericol.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

David Cameron spune că Hamas a primit o „ofertă foarte generoasă” de armistițiu de 40 de zile în Gaza

New York Times: CPI se pregăteşte să emită mandate de arestare pe numele unor oficiali israelieni şi ai Hamas. Ar fi vizat și Netanyahu

Refugiaţii palestinieni din Rafah au scris pe corturi mesaje de mulțumire pentru studenții care protestează în campusurile americane

Mahmoud Abbas, apel disperat către SUA: „Opriți un asalt al Israelului asupra oraşului Rafah. Ar fi cel mai mare dezastru”

Partenerii noștri