News Alert Israelul a lansat noi lovituri aeriene împotriva Hamas în Gaza

Data actualizării: Data publicării:
focuri si siluete in intuneric
Protestatari palestinieni au aruncat cu proiectile incendiare către forțele israeliene în timpul unei demonstrații în apropiere de graniță în semn de protest față de marșul naționaliștilor israelieni în Ierusalimul de Est Foto: Profimedia

Israelul a anunțat în noaptea de marți spre miercuri că a lansat raiduri aeriene împotriva unor ținte Hamas din Fâșia Gaza, după ce de aici au fost trimise către teritoriul israelian baloane incendiare. În Gaza City au fost auzite explozii în primele ore ale zilei de miercuri, relatează BBC. 

Armata israeliană a anunțat într-un comunicat că avioanele sale au lovit fiefuri militare ale Hamas în Khan Yunis și Gaza City.

Atacul vine la mai puțin de o lună de la armistițiul încheiat la 21 mai între Israel și Hamas. Luna trecută, Hamas și Israel au avut 11 zile de confruntări armate, în urma cărora 256 de oameni au murit în Gaza, iar 13 au fost uciși în Israel. 

Armata israeliană precizează că este pregătită pentru „toate scenariile, inclusiv pentru reluarea ostilităților. în condițiile continuării acțiunilor teroriste din Fâșia Gaza”. Serviciul de pompieri a anunțat că baloanele lansate din Gaza au cauzat cel puțin 20 de incendii de vegetație în zone din sudul Israelului.

Presa afiliată Hamas a anunțat, la rândul ei, că loviturile aeriene ale Israelului nu s-au soldat cu victime.

Hamas amenințase anterior că va reacționa la un marș naționalist israelian care s-a desfășurat marți în Ierusalimul de Est. Marșul fusese autorizat de guvernul fostului premier Benjamin Netanyahu cu câteva zile înainte de a pleca din funcție.

Înainte de acest marș, presa locală relata că armata israeliană a fost plasată în stare de alertă sporită și că au fost desfășurate bateriile scutului antiaerian Iron Dome pentru a contracara eventuale tiruri cu rachetă palestiniene.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri