Video Noi lovituri ale Israelului în Fâşia Gaza, după baloanele incendiare lansate de Hamas. Armistiţiul este în pericol

Data actualizării: Data publicării:
Raid aerian al Israelului în Gaza pe timp de noapte
Raid aerian al Israelului în Gaza. Foto: Profimedia Images

Israelul a lovit din nou Fâşia Gaza, ca răspuns la baloanele incendiare trimise de Hamas pe teritoriul său în ultimele trei zile. Cu puțin înainte de miezul nopții, armata israeliană a anunţat că avioanele sale de luptă au vizat pozițiile ale mișcării islamiste.

Încă nu sunt informaţii privind eventuale victime.

Este a doua rundă de lovituri de la sfârșitul războiului fulger de luna trecută, după cea din noaptea de marţi spre miercuri. Hamas a ripostat cu focuri de artilerie asupra satelor israeliene din apropierea graniţei şi a dronelor de pe cer.

Forţele israeliene susţin că raidurile sale au vizat o ţintă militară a Hamas din oraşul Gaza şi una de lansare a rachetelor, situată în Khan Younes, în sudul enclavei aflate de 15 ani sub blocadă israeliană.

Totodată, şeful armatei israeliene, generalul Aviv Kohavi, a cerut militarilor să sporească pregătirea armatei pentru o serie de scenarii, inclusiv reluarea ostilităţilor”, potrivit Agerpres.

Confruntările de luna trecută s-au soldat cu moartea a 260 de palestinieni, printre care copii şi adolescenţi, şi 13 israelieni.

Armistiţiul care a pus capăt celor 11 zile de conflict este acum în pericol.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri