Live

O femeie din Israel care a fost aproape 22 de ani în comă a murit. Fusese rănită grav în urma unui atentat din 2001

Data publicării:
15 persoane, inclusiv 8 copii, au murit și peste 120 de persoane au fost rănite în atentatul din 2001 de la Ierusalim FOTO: Getty Images

O femeie din Israel rănită grav într-un atentat sinucigaș cu bombă care a avut loc în 2001 la un restaurant din Ierusalim a murit după ce a fost aproape 22 de ani în comă. Astfel, ea devine cea de-a 16-a victimă a acelui atac.

Hana Nachenberg avea 31 de ani și lua masa împreună cu fiica ei de 3 ani când a avut loc explozia. A fost rănită grav și a fost în comă până miercuri, 31 mai, când a murit. Fiica ei nu a fost rănită în urma atacului, relatează The Guardian.

15 persoane, inclusiv 8 copii, au murit și peste 120 de persoane au fost rănite într-unul dintre cele mai mortale atacuri ale celei de-a doua revolte palestiniene. Atrocitatea a fost revendicată ulterior de gruparea Jihadul Islamic.

Tatăl lui Nachenberg, Yitzhak, a confirmat pentru presa israeliană că ea nu și-a revenit niciodată în urma atacului și a murit după ce starea i s-a agravat și mai mult, iar în ultimele trei săptămâni a fost spitalizată la Tel Aviv.

Atacul rămâne unul dintre cele mai sângeroase din conflictul israeliano-palestinian și a avut loc într-un moment de intensificare a violenței între părțile implicate.

Atentatul este de actualitate și astăzi. Familia unei fete israeliano-americane care a murit în atac desfășoară o campanie pentru a presa Iordania, un aliat apropiat al americanilor, să deporteze în SUA pentru a fi judecată o femeie condamnată deja în Israel pentru că l-a ajutat pe atacator.

Ahlam Tamimi a fost condamnată în Israel la 16 pedepse pe viață pentru implicarea în atac. Dar Israelul a eliberat-o într-un schimb de prizonieri făcut în 2011 cu gruparea militantă Hamas, iar femeia a fost trimisă în Iordania, unde este liberă.

SUA a acuzat-o pe Tamimi că a conspirat pentru folosirea unei arme de distrugere în masă împotriva cetățenilor americani. Numele ei se află pe lista FBI a celor mai căutați teroriști.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka are o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Preşedintele Columbiei anunță că rupe relațiile diplomatice cu Israelul

În Gaza e mai mult moloz decât în Ucraina, contaminat cu muniţii neexplodate şi azbest, avertizează ONU

„Gata cu întârzierile, cu scuzele. E momentul să acţionăm acum”. Blinken spune că Hamas trebuie să accepte propunerea de armistițiu

Imagini cu debarcaderul plutitor pe care îl construiește armata SUA în Gaza. Pentagonul spune că va costa 320 de milioane de dolari

Partenerii noștri