Live

O fostă balerină din Los Angeles i-a spus iubitului că „e în siguranță în Rusia”. Apoi a fost arestată de FSB

Data publicării:
Ksenia Karelina a fost arestată în Rusia. Foto: Profimedia

Ksenia Karelina, tânăra cu cetățenie ruso-americană care a fost arestată de FSB pentru că ar fi strâns bani pentru Ucraina, îi spusese iubitului ei că „e în siguranță în Rusia”, înainte de a pleca să-și viziteze rudele la Ekaterinburg, potrivit Sky News.

Ea a fost acuzată de trădare și riscă până la 20 de ani de închisoare. Un tribunal rus i-a respins astăzi recursul fostei balerine în vârstă de 32 de ani, care locuiește în Los Angeles. Avocatul ei ceruse instanței să o elibereze din detenție și să înlocuiască măsura cu arestul la domiciliu, a informat agenția de presă de stat RIA.

FSB o acuză pe Karelina de participare, „în Statele Unite, în mai multe rânduri, la acţiuni publice de susţinere a regimului de la Kiev”.

Ea ar fi strâns - de la începutul Războiului din Ucraina, la 24 februarie 2022 - „fonduri în profitul unei organizaţii ucrainene care le foloseşte apoi pentru a cumpăra mijloace mecicale tactice, echipament, armament şi muniţie Forţelor armate ale Ucrainei”, susține serviciul secret rus.

Ambasada SUA la Moscova cunoaște situația tinerei, dar nu a făcut alte comentarii din cauza restricțiilor de confidențialitate, a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei pentru Reuters.

Un grup de avocați ruși, Pervîi Otdel, a declarat că are informații că Karelina a donat puțin peste 50 de dolari din contul ei bancar din SUA la 24 februarie 2022 - ziua în care Rusia a lansat invazia în Ucraina- unei organizații caritabile care trimite ajutor către Ucraina.

Fosta ei soacră, Eleonora Srebroski, a spus că tânăra a făcut o mică donație către Razom pentru Ucraina, o organizație nonprofit cu sediul în New York.

Srebroski a spus că Karelina, care este cetățean american din 2021, a decis să meargă la Ekaterinburg în ianuarie pentru a face o vizită familiei sale.
„Sunt rusoaică, iubesc Rusia, nu este nicio problemă în Ekaterinburg, acolo sunt în siguranță”, i-a spus ea iubitului ei, potrivit lui Srebroski.

Mai mulţi cetăţeni americani sunt încarceraţi în Rusia, inclusiv jurnalistul Ivan Gershkovich, arestat în urmă cu un an cu privire la spionaj - tot la Ekaterinburg -, o acuzaţie pe care o resping atât el şi familia sa, cât şi ziarul la care lucra, Wall Street Journal şi guvernul american.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA anunță că mai trimit încă 2 miliarde de dolari Ucrainei, în condițiile în care situația de pe front devine tot mai dificilă

Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022. Ce i-a cerut Putin lui Zelenski

Rușii au recucerit Robotîne, satul de pe „linia Surovikin” cucerit cu greu de armata ucraineană în timpul contraofensivei din 2023

Economia Rusiei va crește în acest an: „Sancțiunile nu vor duce la o criză, așa cum speră mulți”

Partenerii noștri