O fostă balerină din Los Angeles i-a spus iubitului că „e în siguranță în Rusia”. Apoi a fost arestată de FSB

Data publicării:
Ksenia Karelina
Ksenia Karelina a fost arestată în Rusia. Foto: Profimedia

Ksenia Karelina, tânăra cu cetățenie ruso-americană care a fost arestată de FSB pentru că ar fi strâns bani pentru Ucraina, îi spusese iubitului ei că „e în siguranță în Rusia”, înainte de a pleca să-și viziteze rudele la Ekaterinburg, potrivit Sky News.

Ea a fost acuzată de trădare și riscă până la 20 de ani de închisoare. Un tribunal rus i-a respins astăzi recursul fostei balerine în vârstă de 32 de ani, care locuiește în Los Angeles. Avocatul ei ceruse instanței să o elibereze din detenție și să înlocuiască măsura cu arestul la domiciliu, a informat agenția de presă de stat RIA.

FSB o acuză pe Karelina de participare, „în Statele Unite, în mai multe rânduri, la acţiuni publice de susţinere a regimului de la Kiev”.

Ea ar fi strâns - de la începutul Războiului din Ucraina, la 24 februarie 2022 - „fonduri în profitul unei organizaţii ucrainene care le foloseşte apoi pentru a cumpăra mijloace mecicale tactice, echipament, armament şi muniţie Forţelor armate ale Ucrainei”, susține serviciul secret rus.

Ambasada SUA la Moscova cunoaște situația tinerei, dar nu a făcut alte comentarii din cauza restricțiilor de confidențialitate, a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei pentru Reuters.

Un grup de avocați ruși, Pervîi Otdel, a declarat că are informații că Karelina a donat puțin peste 50 de dolari din contul ei bancar din SUA la 24 februarie 2022 - ziua în care Rusia a lansat invazia în Ucraina- unei organizații caritabile care trimite ajutor către Ucraina.

Fosta ei soacră, Eleonora Srebroski, a spus că tânăra a făcut o mică donație către Razom pentru Ucraina, o organizație nonprofit cu sediul în New York.

Srebroski a spus că Karelina, care este cetățean american din 2021, a decis să meargă la Ekaterinburg în ianuarie pentru a face o vizită familiei sale.
„Sunt rusoaică, iubesc Rusia, nu este nicio problemă în Ekaterinburg, acolo sunt în siguranță”, i-a spus ea iubitului ei, potrivit lui Srebroski.

Mai mulţi cetăţeni americani sunt încarceraţi în Rusia, inclusiv jurnalistul Ivan Gershkovich, arestat în urmă cu un an cu privire la spionaj - tot la Ekaterinburg -, o acuzaţie pe care o resping atât el şi familia sa, cât şi ziarul la care lucra, Wall Street Journal şi guvernul american.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri