Live

Papa spune că „aparițiile Fecioarei nu sunt mereu reale”, după ce o femeie a escrocat un întreg orășel cu o statuetă și sânge de porc

Data actualizării: Data publicării:
Scarpulla se confruntă și cu o investigație penală după ce un investigator privat a dezvăluit că petele de sânge de pe statuie proveneau de la un porc. Foto: Profimedia Images

„Aparițiile Fecioarei Maria nu sunt mereu reale”, a spus Papa Francisc, într-o aparentă referință la o femeie care a adunat mii de oameni într-un orașel din apropiere de Roma pentru a se ruga în fața unei statuete despre care a spus că a „plâns cu lacrimi de sânge”.

Într-un interviu de duminică, la postul italian Rai1, papa a spus că așa-zisele apariții ale Fecioarei Maria „nu sunt mereu reale”.

„Sunt imagini ale Fecioarei care sunt reale, dar ea nu a atras niciodată atenția asupra ei. Îmi place să o privesc cu degetul îndreptat în sus, spre Iisus. Când devotamentul față de Maria este prea egocentrist nu e prea bine. Și când vine vorba de devoțiune și când vine vorba de persoanele care o fac”, a spus șeful Bisericii Catolice.

Interviul a fost difuzat la câteva zile după ce localnici din orășelul Trevignano i-au cerut papei să intervină împotriva Mariei Giuseppe Scarpulla, poreclită „sfântă” sau „clarvăzătoare”. Timp de cinci ani, ea a organizat ceremonii lunare într-un parc din apropierea lacului Bracciano, acolo unde se află o statuetă a Fecioarei Maria într-o cutie de sticlă.

Sângele de pe statuetă provenea de la un porc

Statueta a fost adusă acolo de Scarpulla însăși, cunoscută de adepții ei drept Gisella Cardia, de la un pelerinaj în Medjugorje, în Bosnia. După ce a revenit în Italia, Scarpulla a susținut că Fecioara a început să i se arate, a plâns cu lacrimi de sânge și că îi transmite mesaje.

Marco Salvi, un episcop local, i-a îndemnat pe oameni să nu mai vină în acel loc în fiecare 3 a lunii, câtă vreme parohia sa investighează „fenomenele” din jurul statuii. Oamenii păcăliți s-au rugat în fața statuii inclusiv pentru a se vindeca de boli grave.

Scarpulla se confruntă și cu o investigație penală după ce un investigator privat a dezvăluit că petele de sânge de pe statuie proveneau de la un porc. Și unii adepți ai ei au susținut că au fost escrocați.

Femeia, condamnată în trecut pentru fraudă, a creat inclusiv o fundație pentru colectarea de donații, despre care a spus că vor fi folosite pentru a fonda un centru pentru copii bolnavi. Un bărbat a declarat că el și soția lui audonat 123.000 de euro către această fundație.

„Eram amândoi bolnavi, am avut încredere în ea. A fost o mare greșeală”, a declarat el pentru publicația italiană La Repubblica.

Scarpulla a fugit din Trevignano la începutul lui aprilie, din cauza scandalului. S-a întors câteva săptămâni mai târziu și, acum, organizează din nou ceremonii.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Român aflat pe lista Most Wanted, prins în Italia. El e fiul autorului "jafului secolului" și e acuzat că a păgubit americani din Miami

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Franța „dă prioritate” economiei de război și accentuează producția de rachete

Giorgia Meloni și-a anunțat candidatura la alegerile europarlamentare: „Să trimitem stânga în opoziție”

Partenerii noștri