Live

Parlamentul de la Londra a reintrat azi în funcţiune, după decizia Curţii Supreme. Boris Johnson ar putea să se confrunte cu o moţiune

Data publicării:
FOTO: Adrian Dennis - Pool / Getty Images

Parlamentul de la Londra şi-a reluat miercuri activitatea, după ce Curtea Supremă a Marii Britanii a stabilit că decizia prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda Legislativul a fost nelegală, hotărârea instanţei reprezentând o înfrângere usturătoare pentru liderul britanic pro-Brexit.

Boris Johnson a fost nevoit să-şi întrerupă vizita la New York, unde a participat la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, urmând să se adreseze Parlamentului în cursul după-amiezii de miercuri.

Prim-ministrul britanic, care a ignorat cererile opoziţiei de a demisiona, a afirmat că nu este de acord cu decizia instanţei supreme şi a sugerat că ar putea încerca să suspende din nou Parlamentul. Jeremy Corbyn, liderul partidului laburist şi liderul opoziţiei britanice a declarat că o moţiune de cenzură va fi depusă atunci când va exista siguranţa că ea poate să aibă succes. Şi Partidul Naţional Scoţian a cerut demiterea lui Boris Johnson. 

După ce în ultimele câteva săptămâni a suferit mai mult înfrângeri pe tema Brexit în Parlament, premierul britanic a luat decizia să suspende legislativul, pe 10 septembrie, acţiune criticată de opoziţie, care l-a acuzat pe Boris Johnson că încearcă să împiedice încercările parlamentarilor de a examina planurile sale pe tema Brexit.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul prim-ministru Theresa May cu Uniunea Europeană şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din blocul european pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Hackerii au spart sistemele ministerului britanic al apărării și au încercat să fure date critice. Guvernul britanic suspectează China

Sadiq Khan câștigă în premieră al treilea mandat de primar al Londrei

Sunak nu vrea ca tinerii să poată locui în Marea Britanie fără permis de ședere ca înainte de Brexit și respinge propunerea CE

Câinele lui Boris Johnson a umplut de purici reședința prim-miniștrilor britanici din Downing Street

Partenerii noștri