Live

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Sursa foto: FOTO TANJUG / TANJA VALIC / bb / Agerpres Foto

Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe a decedat în urma infectării cu noul coronavirus, a anunţat preşedintele sârb Aleksandar Vucic vineri, pe contul său oficial de Instagram, informeză Agerpres, care citează Reuters.

"Am fost onorat să vă cunosc. Oameni ca Preafericirea Voastră nu pleacă niciodată", a scris Vucic sub o fotografie în alb-negru a patriarhului.

Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani, un conservator care exercita şi o influenţă politică majoră, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus la 4 noiembrie, fiind internat de atunci într-un spital militar din Belgrad.

Cu câteva zile înainte, Patriarhul Irineu a ținut slujba religioasă după moartea mitropolitului din Muntenegru, în prezenta unei mulțimi de oameni.

Credincioșii au venit în număr mare la slujbă, nu au purtat mască de protecție și au sărutat trupul mitropolitului Amfilohije Radovic. 

Mitropolitul Muntenegrului a evitat în repetate rânduri purtarea măștii și susținea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.

Editor : V.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Teodosie cere să fie ridicat în rang de mitropolit în ierarhia BOR. Bănescu: „Aceeași cerere a mai primit un răspuns ferm și definitiv”

Patriarhul catolic al Ierusalimului se oferă să fie luat ostatic în schimbul eliberării copiilor israelieni ținuți captivi de Hamas

"Regele" Cioabă spune că îl va da în judecată pe Patriarhul Daniel dacă nu recunoaşte rolul bisericii în robia romilor

Preşedintele Parlamentului R. Moldova, primit la Patriarhie. PF Daniel a solicitat tratament egal pentru Mitropolia Basarabiei

Partenerii noștri