Mitropolitul Muntenegrului, care spunea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”, a murit din cauza COVID-19

Data publicării:
Mtropolitul Muntenegrului, Amfilohije Radovic, vorbind cu presai
Mtropolitul Muntenegrului, Amfilohije Radovic. Foto: Agerpres

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, Amfilohije Radovic, în vârstă de 82 de ani, a murit după ce la începutul acestei luni a fost diagnosticat cu COVID-19, relatează Reuters. Clericul a evitat în repetate rânduri purtarea măștii și susținea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.

Radovic, un naționalist sârb fervent, care avea o influență politică majoră, a fost diagnosticat cu noul coronavirus în 6 octombrie și a fost internat de atunci într-un spital din Podgorița de atunci.

După izbucnirea pandemiei de COVID-19, mitropolitul a apărut în mod regulat, în public, fără mască, încălcând recomandările autorităților. În timpul ceremoniilor din luna mai pentru cinstirea unui episcop din secolul al XVII-lea, Sf. Vasilije Ostroski, Făcătorul de minuni, el a declarat că pelerinajul este „vaccinul lui Dumnezeu”.

Ar fi bine dacă oamenii de știință ar inventa un vaccin, dar înainte ca acesta să fie găsit, există un vaccin care a acționat de-a lungul secolelor”, referindu-se la pelerinaje.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri