Live

Pedeapsa primită de adolescenta palestiniană care a pălmuit un soldat israelian

Data publicării:

O adolescentă din Palestina, a cărei altercație cu un soldat israelian a transformat-o într-un simbol mondial al rezistenței, va sta opt luni la închisoare, fără posibilitatea eliberării pe cauțiune. Tânăra Ahed Tamimi a fost condamnată miercuri, de o instanță militată, pentru că l-a pălmuit pe soldatul israelian, relatează New York Times.

Adolescenta în vârstă de 17 ani a acceptat să cadă la o înțelegere prin care procesul s-a încheiat cu sentința dată miercuri, ceea ce înseamnă că tânăra ar putea fi eliberată în luna iulie. Ea a primit și o amendă de 1.400 de dolari, dar și o a doua condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Pe 15 decembrie, la câteva ore după ce o rudă a adolescentei a fost împușcată în față cu un glonț de cauciuc, în timpul unei altercații între locuitorii palestinieni din Nabi Saleh și forțele armatei israeliene, Ahed Tamimi a înfruntat curajoasă un grup de soldați înarmați.

În timp ce mama ei difuza live pe Facebook confruntarea, adolescenta a țipat, l-a pălmuit și lovit cu picioarele pe unul dintre soldați. În tot acest timp, bărbatul nu a ripostat în niciun fel, iar ulterior a plecat.

Imaginile cu tânăra difuzate de media au transformat-o pe tânără într-un simbol al rezistenței palestiniene. Însă la doar câteva ore după apariția filmării la televiziuni și în presă, tânăra a fost arestată, în mijlocul nopții. Mama ei a fost pusă și ea sub acuzare, dar și o verișoară a adolescentei.

Toate cele trei femei au căzut la o înțelegere cu instanța militară care le-a condamnat. Ahed Tamimi va mai sta în închisoare până în luna iulie, întrucât se consideră că a executat deja 4 luni de închisoare, din decembrie până în martie. Și mama ei va fi eliberată tot în luna iulie.

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România va suspenda operaţionalizarea Tratatului privind Forţele Armate Convenţionale

Armata Israelului a arestat-o pe activista palestiniană Ahed Tamimi, care a instigat la "măcelărirea evreilor"

Fiul unui lider fondator Hamas rupe tăcerea și denunță gruparea teroristă: "Nu le pasă de palestinieni, îi folosesc ca scut uman"

Noi informații despre ostaticii ținuți captivi de Hamas. Printre ei au fost identificați încă doi cetățeni americani

Partenerii noștri