Live

Peskov spune că Putin nu se simte „umilit” după ce armata rusă s-a retras din Herson, „anexat” cu fast în urmă cu o lună

Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Foto: Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune că retragerea armatei ruse din Herson nu este umilitoare pentru Vladimir Putin, în condițiile în care rușii se retrag dintr-o provincie pe care dictatorul rus a proclamat-o anexată doar în urmă cu o lună, scrie BBC.

Peskov spune că la Kremlin „nu există regrete” cu privire la „anexarea” anunțată într-o ceremonie cu fast la sfârșitul lunii septembrie.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a confirmat că armata rusă a terminat retragerea din Herson, abandonând, astfel, singura capitală regională pe care forțele invadatoare reușiseră să o ocupe după 9 luni de lupte.

Peskov a insistat că „orașul încă face parte din Rusia”.

„Orașul este un subiect al Federației Rusiei. Nu există schimbări în acest sens și nici nu pot exista schimbări”, a spus Peskov.

Întrebat dacă regretă anexarea Herson-ului, Peskov a spus că Kremlinul „nu are niciun regret” cu privire la anexarea ilegală pe care Putin a anunțat-o, în mod ridicol, la sfârșitul lunii septembrie.

Serviciile de informații militare ucrainene au anunțat oficial, vineri, că orașul Herson a revenit sub controlul Ucrainei.

GRU s-a adresat soldaților ruși care încă au rămas pe malul drept al fluviului Nipru, avertizându-i că vor reuși să scape din oraș dacă se vor deghiza în civili și le-a cerut să se predea. „Orice încercare de a se opune Forțelor Armate ale Ucrainei va fi oprită.

Fiecare soldat rus care opune rezistență va fi distrus. Aveți singura șansă de a evita moartea – predați-vă imediat”, se arată în comunicatul postat de GRU.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Căzut în dizgrație, Șoigu anunță parade uriașe, cu 150.000 de militari, de Ziua Victoriei în Rusia

Un avion rusesc și unul american, filmate unul lângă celălalt deasupra Strâmtorii Bering

Zelenski spune că rușii se pregătesc de „o nouă ofensivă”: „Ne aflăm în fața unei noi etape a războiului”

Zaharova amenință cu nucleara: Rusia va răspunde dacă Ucraina va lovi teritoriul rus cu arme britanice

Partenerii noștri