Peskov spune că Putin nu se simte „umilit” după ce armata rusă s-a retras din Herson, „anexat” cu fast în urmă cu o lună

Data publicării:
Dmitri Peskov
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Foto: Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune că retragerea armatei ruse din Herson nu este umilitoare pentru Vladimir Putin, în condițiile în care rușii se retrag dintr-o provincie pe care dictatorul rus a proclamat-o anexată doar în urmă cu o lună, scrie BBC.

Peskov spune că la Kremlin „nu există regrete” cu privire la „anexarea” anunțată într-o ceremonie cu fast la sfârșitul lunii septembrie.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a confirmat că armata rusă a terminat retragerea din Herson, abandonând, astfel, singura capitală regională pe care forțele invadatoare reușiseră să o ocupe după 9 luni de lupte.

Peskov a insistat că „orașul încă face parte din Rusia”.

„Orașul este un subiect al Federației Rusiei. Nu există schimbări în acest sens și nici nu pot exista schimbări”, a spus Peskov.

Întrebat dacă regretă anexarea Herson-ului, Peskov a spus că Kremlinul „nu are niciun regret” cu privire la anexarea ilegală pe care Putin a anunțat-o, în mod ridicol, la sfârșitul lunii septembrie.

Serviciile de informații militare ucrainene au anunțat oficial, vineri, că orașul Herson a revenit sub controlul Ucrainei.

GRU s-a adresat soldaților ruși care încă au rămas pe malul drept al fluviului Nipru, avertizându-i că vor reuși să scape din oraș dacă se vor deghiza în civili și le-a cerut să se predea. „Orice încercare de a se opune Forțelor Armate ale Ucrainei va fi oprită.

Fiecare soldat rus care opune rezistență va fi distrus. Aveți singura șansă de a evita moartea – predați-vă imediat”, se arată în comunicatul postat de GRU.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri