Live

Plângerea criminalului în masă care a șocat Norvegia, respinsă de CEDO

Data publicării:
Breivik

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a anunţat joi că a respins un apel al criminalului în masă Anders Behring Breivik, care acuză condiţiile sale de detenţie ca fiind tratament inuman şi degradant, relatează Agerpres, care citează Reuters şi AFP. 



Examinarea cazului „nu a dezvăluit încălcări ale Convenţiei", astfel că CEDO „a respins aplicaţia ca inadmisibilă, fiind în mod vădit fără fundament", a precizat instanţa într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Anders Behring Breivik, care şi-a schimbat oficial numele în Fjotolf Hansen, a ucis 77 de persoane într-un atac cu maşină-capcană în centrul capitalei Oslo şi într-un atac armat masiv pe insula Utoya în 2011, în cel mai sângeros act de violenţă din Norvegia de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Prin sesizarea adresată CEDO, Breivik a încercat să anuleze o decizie din martie 2017 a unei curţi de apel norvegiene, care a stabilit că detenţia sa în regim de cvasi-izolare, într-o celulă cu trei încăperi, respectă drepturile omului. 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Orfelinatele groazei din anii '90 n-au dispărut. Un tânăr a fost ținut legat un an și jumătate, șefii centrului susțin că l-au protejat

Andrei Muraru după condamnarea României la CEDO: România trecutului și a fantomelor sale a făcut posibilă această rușine acum 25 de ani

România a fost condamnată la CEDO din cauza unor decizii controversate privind crimele legate de Holocaust

Blinken neagă acuzațiile că SUA au un „dublu standard” privind abuzurile armatei israeliene în Gaza

Partenerii noștri