Plângerea criminalului în masă care a șocat Norvegia, respinsă de CEDO

Data publicării:
Breivik
Breivik

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a anunţat joi că a respins un apel al criminalului în masă Anders Behring Breivik, care acuză condiţiile sale de detenţie ca fiind tratament inuman şi degradant, relatează Agerpres, care citează Reuters şi AFP. 

images
BreivikExaminarea cazului „nu a dezvăluit încălcări ale Convenţiei", astfel că CEDO „a respins aplicaţia ca inadmisibilă, fiind în mod vădit fără fundament", a precizat instanţa într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Anders Behring Breivik, care şi-a schimbat oficial numele în Fjotolf Hansen, a ucis 77 de persoane într-un atac cu maşină-capcană în centrul capitalei Oslo şi într-un atac armat masiv pe insula Utoya în 2011, în cel mai sângeros act de violenţă din Norvegia de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Prin sesizarea adresată CEDO, Breivik a încercat să anuleze o decizie din martie 2017 a unei curţi de apel norvegiene, care a stabilit că detenţia sa în regim de cvasi-izolare, într-o celulă cu trei încăperi, respectă drepturile omului. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri