Live

Video&Foto Podul strategic Antonovski din Herson s-a prăbușit. Ar fi fost aruncat în aer de rușii care se retrag

Data actualizării: Data publicării:
Podul strategic Antonovski din Herson s-a prăbușit. Ar fi fost aruncat în aer de rușii care se retrag. Foto: Hanna Liubakova/Twitter

Podul Antonovski, singura legătură între orașul Herson din sudul Ucrainei și malul de est al râului Nipru, controlat de ruși, s-a prăbușit, a potrivit localnicilor citați de postul public radio ucrainean.

Suspilne a publicat o fotografie care arată secțiuni întregi ale podului dispărute. Următoarea trecere a râului Nipru este la mai peste de 70 kilometri de orașul Herson, relatează The Guardian.

Nu se știe oficial ce a cauzat prăbușirea podului, dar un vlogger rus, propagandist al războiului, a lăsat să se înțeleagă că ar fi fost aruncat în aer de trupele ruse care se retrag din Herson.

Podul a fost bombardat constant de trupele ucrainene în timpul verii, pentru a împiedica aprovizionarea trupelor rusești.

Soldaţii ucraineni au intrat deja în zonele de periferie ale oraşului Herson, a anunțat un oficial local, la o zi după anunţarea retragerii trupelor ruse din oraşul-port situat în sudul Ucrainei. Între timp, localnicii au ridicat steagul ucrainean în mijlocul orașului. Pe de altă parte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că 40 de localități au fost eliberate de sub ocupația rușilor.

reşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că forţele ucrainene au eliberat 41 de aşezări, pe măsură ce avansează în sudul ţării. El a adăugat că există victime în rândul soldaților ucraineni, dar nu a specificat numărul lor.

„Astăzi avem veşti bune din sud”, a spus preşedintele ucrainean în intervenţia sa video zilnică.

„Dar, deşi suntem bucuroşi, trebuie să ne amintim acum şi pentru totdeauna ce înseamnă această mişcare - fiecare pas al forţelor noastre de apărare reprezintă... vieţi date pentru libertatea ucrainenilor”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un jurnalist rus care realiza videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi a fost arestat pentru „extremism”

Nu există motive pentru negocieri de pace cu Ucraina, spune Kremlinul

Demonstraţie de forţă la frontiera dintre Polonia şi Lituania. NATO amintește Rusiei că faimosul Coridor Suwalki rămâne sub protecție

Șoigu se teme de influența SUA în Asia și spune că Rusia și aliații ar trebui să-și intensifice exercițiile militare în regiune

Partenerii noștri