Rușii încearcă să construiască un pod de pontoane sub podul strategic de la Herson, bombardat constant de ucraineni

Data actualizării: Data publicării:
un soldat rus și un excavator la punctul de trecere cu bacul la podul Antonovski de la Herson
Podul Antonovski de la Herson are o importanță strategică pentru trupele ruse din regiune. Foto: Profimedia Images

Rușii încearcă să construiască un pod de pontoane peste râul Nipru, chiar dedesubtul podului rutier strategic Antonovski de la Herson, bombardat constant de artileria ucraineană în ultima lună, se arată în analiza de marți a războiului din Ucraina, realizată de ministerul britanic al Apărării.

„De câteva săptămâni, militarii și civilii ruși au recurs la transportul cu bacul pentru a putea traversa râul. Dacă Rusia va reuși să finalizeze acest pod improvizat de pontoane, acest lucru va duce la creșterea capacității de transport, comparativ cu bacul”, se arată în comunicatul ministerului britanic al Apărării. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Trecerea peste râul Nipru din apropiere de Herson reprezintă un nod strategic deosebit de important pentru armata rusă, iar un pod de pontoane rămâne o țintă vulnerabilă în fața atacurilor și bombardamentelor ucrainene.

Conform agenției ruse TASS, podul Antonovski a fost bombardat în zilele de 19, 20, 21, 27 și 29 iulie și pe 4, 8 și 22 august.

Conform oficialilor ucraineni, aproximativ 20.000 de soldați ruși ar putea fi „blocați” în Herson, dacă această rută de transport ar fi distrusă.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri