Live

Poliția londoneză a început o anchetă după ce campionul olimpic Mo Farah a vorbit despre perioada în care a fost traficat

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Poliția Metropolitană din Londra a declarat că a deschis o investigație după ce multiplul campion olimpic și mondial la atletism Mo Farah a spus, într-un documentar BBC, că a fost o victimă a traficului de copii, scrie Reuters.

Bărbatul de 39 de ani a afirmat că a fost adus în Marea Britanie din Djibouti la vârsta de 9 ani și a fost forțat să facă muncă de servitor în schimbul hranei.

„Ofițerii specializați au deschis o anchetă și analizează momentan informațiile disponibile”, a declarat Poliția Metropolitană într-un comunicat, adăugând că nu au fost făcute încă raportări directe la poliție.

„Când sunt raportate infracțiuni în presă, care sunt considerate importante pentru interesul public și nu există motiv de a nu da crezare informațiilor, atunci Met poate creea un dosar penal”.

Farah a spus că numele său a fost schimbat din Hussein Abdi Kahin în documentele de călătorie false folosite pentru a-l lua în avion către Marea Britanie de către o femeie pe care nu o cunoștea.

Odată ajuns în Marea Britanie, femeia l-a luat la casa ei din Hounslow, vestul Londrei, și a rupt în bucăți un document cu detalii de contact ale rudelor sale. Familia ei nu i-a permis băiatului să meargă la școală până la vârsta de 12 ani.

„Decizia de a vorbi în public și conceperea filmului a fost o călătorie dificilă și emoțională, pentru că nu înțelegeam pe deplin ce mi se întâmpla”, a spus Farah despre documentarul „Adevăratul Mo Farah” într-o postare pe Instagram.

„Însă, acum că gemenii mei au ajuns la vârsta pe care o aveam când am venit aici, am simțit că este timpul potrivit să pun întrebări și să descopăr mai multe despre copilăria mea”.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul britanic vrea să trimită 5.700 de imigranți în Rwanda, dar peste jumătate din ei sunt de negăsit

Regele Charles și-a reluat activitățile publice. Vizibil emoționat, el vizitează un centru medical unde sunt tratați pacienți cu cancer

Prințul William și Kate au făcut publică o fotografie nevăzută până acum, pentru a sărbători 13 ani de căsătorie

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

Partenerii noștri