Live

Galerie Foto Povestea impresionantă a lui Sir Nils Olav, cel mai decorat pinguin din lume. Este mascota Gărzii Regale din Norvegia

Data actualizării: Data publicării:
Pinguinul Sir Nils Olav, mascota Gărzii Regale Norvegiene, este acum cel mai decorat pinguin din lume. FOTO: Profimedia Images

Pinguinul Sir Nils Olav, mascota Gărzii Regale din Norvegia, este acum cel mai decorat pinguin din lume. Pasărea a primit titlul de general-maior în timpul unei ceremonii grandioase, la care au participat aproape 160 de soldați, potrivit euronews.com.

Un pinguin a fost promovat la cel de-al treilea cel mai înalt grad în cadrul Forțelor Armate norvegiene.

Sir Nils Olav III, un rezident al Penguin's Rock, din grădina zoologică din Edinburgh, a primit luni titlul onorific de general-maior în Garda Regelui Norvegiei, fiind mascota oficială a acesteia.

Aproape 160 de soldați au vizitat grădina zoologică pentru a participa la ceremonie

Aproximativ 160 de soldați în uniformă au vizitat grădina zoologică pentru a participa la ceremonie.

Pasărea decorată, care era deja brigadier, are acum grandiosul titlu de general-maior Sir Nils Olav III, baron al Insulelor Bouvet.

Dar marele militar - care poartă chiar și epoleți - face parte dintr-un lung șir de pinguini care au servit în Forțele Armate norvegiene.

În 1961, Garda Regelui Norvegiei a vizitat Royal Edinburgh Military Tattoo pentru un exercițiu, iar un locotenent, pe nume Nils Egelien, s-a îndrăgostit de colonia de pinguini de la grădina zoologică.

I s-a părut că marșul soldaților săi semăna izbitor de mult cu modul în care pășea pasărea.

Un deceniu mai târziu, când Egelien s-a întors în capitala scoțiană, a aranjat ca Garda să adopte un pinguin. Acesta a fost numit Nils Olav, în onoarea lui Nils Egelien și a Regelui Olav al V-lea al Norvegiei, care se afla pe tron la acea vreme.

De fiecare dată când soldații scandinavi au vizitat Scoția, pinguinul lor a fost promovat.

Sir Nils a primit noua sa insignă în cadrul unei ceremonii speciale. Această onoare înseamnă că l-a depășit în grad pe soldatul după care a fost numit în anii '70.

Pasărea a fost numită cavaler în 2008 - aprobată personal de însuși Regele Harald al V-lea al Norvegiei - și a devenit brigadier în 2016.

„Promovarea sa în luna august a acestui an, pentru bună purtare și pentru că a fost un exemplu superb pentru restul pinguinilor de la grădina zoologică din Edinburgh, reprezintă o etapă importantă în cariera sa de mascotă a Gărzii”, a declarat un sergent.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Croaziera în care oaspeții pot călători nud. Cât costă inedita experiență și ce reguli trebuie să urmeze pasagerii

Norvegia are în vedere o creştere semnificativă a ajutorului său pentru Ucraina

Regele Harald al V-lea al Norvegiei nu abdică, dar își reduce numărul activităților oficiale

Alte trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România. Câte astfel de aeronave avem acum în dotare

Partenerii noștri