Galerie Foto Povestea impresionantă a lui Sir Nils Olav, cel mai decorat pinguin din lume. Este mascota Gărzii Regale din Norvegia

Data actualizării: Data publicării:
Pinguinul Sir Nils Olav, mascota Gărzii Regale din Norvegia
Pinguinul Sir Nils Olav, mascota Gărzii Regale Norvegiene, este acum cel mai decorat pinguin din lume. FOTO: Profimedia Images

Pinguinul Sir Nils Olav, mascota Gărzii Regale din Norvegia, este acum cel mai decorat pinguin din lume. Pasărea a primit titlul de general-maior în timpul unei ceremonii grandioase, la care au participat aproape 160 de soldați, potrivit euronews.com.

Pinguinul Sir Nils Olav, mascota Gărzii Regale Norvegiene, este acum cel mai decorat pinguin din lume. FOTO: Profimedia Images
Pinguinul Sir Nils Olav, mascota Gărzii Regale Norvegiene, este acum cel mai decorat pinguin din lume. FOTO: Profimedia Images

Un pinguin a fost promovat la cel de-al treilea cel mai înalt grad în cadrul Forțelor Armate norvegiene.

Sir Nils Olav III, un rezident al Penguin's Rock, din grădina zoologică din Edinburgh, a primit luni titlul onorific de general-maior în Garda Regelui Norvegiei, fiind mascota oficială a acesteia.

Aproape 160 de soldați au vizitat grădina zoologică pentru a participa la ceremonie

Aproximativ 160 de soldați în uniformă au vizitat grădina zoologică pentru a participa la ceremonie.

Pasărea decorată, care era deja brigadier, are acum grandiosul titlu de general-maior Sir Nils Olav III, baron al Insulelor Bouvet.

Dar marele militar - care poartă chiar și epoleți - face parte dintr-un lung șir de pinguini care au servit în Forțele Armate norvegiene.

În 1961, Garda Regelui Norvegiei a vizitat Royal Edinburgh Military Tattoo pentru un exercițiu, iar un locotenent, pe nume Nils Egelien, s-a îndrăgostit de colonia de pinguini de la grădina zoologică.

I s-a părut că marșul soldaților săi semăna izbitor de mult cu modul în care pășea pasărea.

Un deceniu mai târziu, când Egelien s-a întors în capitala scoțiană, a aranjat ca Garda să adopte un pinguin. Acesta a fost numit Nils Olav, în onoarea lui Nils Egelien și a Regelui Olav al V-lea al Norvegiei, care se afla pe tron la acea vreme.

De fiecare dată când soldații scandinavi au vizitat Scoția, pinguinul lor a fost promovat.

Sir Nils a primit noua sa insignă în cadrul unei ceremonii speciale. Această onoare înseamnă că l-a depășit în grad pe soldatul după care a fost numit în anii '70.

Pasărea a fost numită cavaler în 2008 - aprobată personal de însuși Regele Harald al V-lea al Norvegiei - și a devenit brigadier în 2016.

„Promovarea sa în luna august a acestui an, pentru bună purtare și pentru că a fost un exemplu superb pentru restul pinguinilor de la grădina zoologică din Edinburgh, reprezintă o etapă importantă în cariera sa de mascotă a Gărzii”, a declarat un sergent.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri