Live

Premierul israelian sugerează că ar putea acționa unilateral împotriva Iranului: „Au trecut peste toate liniile roșii nucleare”

Data publicării:
Naftali Bennett a susținut primul său discurs în calitate de prim-ministru al Israelului la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Foto: Profimedia Images

Premierul israelian, Naftali Bennett, a declarat, luni, că Iranul a încălcat toate „liniile roșii” în ce privește programul său nuclear și a spus că Israelul nu va permite Teheranului să obțină arma atomică, relatează Reuters.

În primul său discurs în fața Adunării Generale a ONU, Naftali Bennett a spus că Iranul caută să domine Orientul Mijlociu cu ajutorul unei „umbrele nucleare” și a îndemnat la un efort internațional concertat pentru oprirea activităților nucleare iraniene.

Șeful guvernului israelian a dat de înțeles, însă, că există și posibilitatea ca Israelul să acționeze pe cont propriu împotriva Iranului. Anterior, israelienii au mai sugerat că au în vedere o astfel de acțiune unilaterală împotriva Iranului.

„Programul nuclear al Iranului a atins un punct de cotitură. La fel și toleranța noastră față de el. Cuvintele nu opresc rotirea centrifugelor”, a spus Bennett.

Naftali Bennett, care este prim-ministrul Israelului din iunie, vrea ca președintele Joe Biden să aibă o atitudine mai dură la adresa Iranului și se opune eforturilor administrației americane de a reînființa acordul nuclear.

„Programul nuclear iranian este într-un punct critic. Toate liniile roșii au fost depășite”, a mai spus Bennett.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

New York Times: CPI se pregăteşte să emită mandate de arestare pe numele unor oficiali israelieni şi ai Hamas. Ar fi vizat și Netanyahu

Mahmoud Abbas, apel disperat către SUA: „Opriți un asalt al Israelului asupra oraşului Rafah. Ar fi cel mai mare dezastru”

„Simțim că ne-ați abandonat. E înfricoșător”. Hamas a publicat o nouă înregistrare cu doi ostatici israelieni din Fâșia Gaza

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Partenerii noștri