Live

Prim-ministrul care i-a smuls lui Putin promisiunea că nu-l va omorî pe președintele Ucrainei. „N-o să-l ucid pe Zelenski”

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Fostul premier israelian Naftali Bennett a relatat într-un interviu că în primele săptămâni ale războiului a jucat un rol de intermediar între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski și susține că a reușit să obțină promisiunea liderului de la Kremlin că nu-l va ucide pe președintele ucrainean.

Naftali Bennett a fost unul dintre puținii lideri occidentali care s-au întâlnit cu Putin de la declanșarea războiului, el făcând o vizită-fulger la Moscova în martie anul trecut.

Eforturile sale nu au dat roade - după cum se vede, războiul continuă și astăzi -, însă dezvăluirile sale aruncă o lumină asupra diplomației din spatele ușilor închise, scrie The Guardian, preluând interviul acordat de Bennett agenției AP.

Fostul premier al Israelului relatează că l-a întrebat pe Putin dacă intenționează să-l ucidă pe președintele Ucrainei.

„L-am întrebat «ce ai de gând cu asta? Plănuiești să-l ucizi pe Zelenski?». A răspuns «n-o să-l ucid pe Zelenski». I-am spus apoi «trebuie să înțeleg că îmi dai cuvântul tău că n-o să-l ucizi pe Zelenski». A spus «N-o să-l ucid pe Zelenski»”, a declarat Naftali Bennett. 

El spune că l-a sunat apoi pe Volodimir Zelenski și i-a spus despre promisiunea lui Putin.

«Ascultă, vin de la o întâlnire (cu Putin - n.r.), n-o să te ucidă». M-a întrebat «ești sigur?». I-am spus «100% n-o să te ucidă»”, a mai afirmat Bennett.

El a mai spus că, în cursul negocierilor, Putin a declarat că încearcă să dezarmeze Ucraina, iar Zelenski a promis că nu va cere aderarea la NATO.

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin ordonă exerciţii nucleare la care vor participa trupe poziţionate în apropiere de Ucraina

Șeful diplomației poloneze crede că Putin „nu e atât de nesăbuit” încât să atace o țară NATO

"Drumul spre iad". Armata ucraineană face public un video cu zeci de tancuri rusești arse pe linia frontului în Donețk (VIDEO)

Mesajul lui Zelenski de Paşte: Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr. Cu un astfel de aliat, viaţa va învinge în faţa morţii

Partenerii noștri