Live

Primarul Londrei a declarat „incident major” în capitala britanică. Peste 80% din îmbolnăvirile noi de Covid sunt cauzate de Omicron

Data publicării:
Londonezii stau la coadă pentru a se vaccina anti-coronavirus la stadionul Stamford Bridge. Foto: Profimedia Images

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat stare de „incident major” în capitala britanică drept urmare a răspândirii accelerate a variantei Omicron și a creșterii rapide a numărului de spitalizări, relatează Reuters.

Numărul de cazuri de infectare cu Omicron în toată țara a ajuns la 25.000, vineri, mai mult cu 10.000 de cazuri față de ziua precedentă, a transmis Agenția pentru Siguranța Sănătății britanică.

Până joi, șapte persoane despre care se crede că au avut Omicron au murit ca urmare a îmbolnăvirii. Șase dintre decese au survenit începând de marți. Și spitalizările au crescut rapid.

Ca urmare a situației tot mai grave, primarul Londrei a decis să declare „incident major” în capitala britanică, o formă de stare de urgență care permite o coordonare mai apropiată între diferite agenții și organizații publice și cererea de sprijin din partea guvernului central. Numărul de internări cu Covid a crescut, la Londra, cu 30% în această săptămână.

„Am luat decizia după consultări cu partenerii noștri, să declar incident major de astăzi”, a spus Khan în timpul unei vizite la Stamford Bridge, stadionul echipei de fotbal Chelsea, transformat ca centru de vaccinare anti-Covid.

Se estimează că varianta Omicron reprezintă mai mult de 80% dintre cazurile noi de Covid de la Londra.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sadiq Khan câștigă în premieră al treilea mandat de primar al Londrei

Atac cu o sabie de samurai în Londra. Un copil de 13 ani a fost ucis după ce un bărbat a început să înjunghie oamenii la întâmplare

„Șanse reale pentru un leac”. Primele vaccinuri împotriva cancerului sunt testate la Londra

Imagini virale cu doi cai de cavalerie galopând fără control în Londra. Pentru prinderea lor a intervenit armata. Patru oameni răniți

Partenerii noștri