Live

Prințul Harry se întoarce în SUA după o zi. S-a văzut cu regele Charles 45 de minute, iar William a refuzat să se întâlnească cu el

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Prinţul Harry, care a fost văzut, miercuri, pe Aeroportul Heathrow, potrivit presei britanice, s-a aflat în Marea Britanie pentru doar o zi, pentru a-l vizita pe tatăl său, regele Charles al III-lea, bolnav de cancer, şi nu s-a văzut cu fratele său, prinţul moştenitor William.

Ducele de Sussex a sosit, marţi, din California, unde locuieşte împreună cu soţia sa, Meghan Markle şi cei doi copii ai lor, la o zi după ce Palatul Buckingham a anunţat că regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer.

Harry s-a îndreptat imediat, sub escorta poliţiei, la Clarence House, reşedinţa londoneză a suveranului, unde tatăl şi fiul au avut o scurtă întrevedere, de mai puţin de o oră, înainte ca regele, însoţit de regina consoartă Camilla, să părăsească Londra pentru a merge la reşedinţa regală de la Sandringham, în estul Angliei.

Harry a fost fotografiat zâmbitor şi relaxat, miercuri după-amiază, pe Aeroportul Heathrow, de unde se va întoarce în Statele Unite, potrivit presei britanice.

Revenirea sa a suscitat întrebări şi speculaţii cu privire la o posibilă reconciliere, sau cel puţin la o eventuală întâlnire, între Harry şi fratele său mai mare, William. Relaţia dintre cei doi a fost afectată în urma atacurilor publice repetate ale lui Harry la adresa acestuia şi a familiei regale.

Însă, potrivit presei britanice, în cele puţin peste 24 de ore petrecute la Londra, Harry nu s-a văzut cu moştenitorul tronului şi nici cu soţia acestuia, Kate.

Miercuri dimineaţă, prinţul de Wales a acordat decoraţii la Castelul Windsor, prima sa apariţie oficială din ultimele trei săptămâni. William a luat o pauză din viaţa publică după intervenţia chirugicală la care a fost supusă soţia sa, Kate, pentru a avea grijă de cei trei copii ai lor, George, Charlotte şi Louis. Ultima apariţie publică comună a celor doi prinţi a fost în septembrie 2022, cu ocazia funeraliilor reginei Elisabeta a II-a.

Ca şi în cazul scurtei sale vizite cu ocazia încoronării regelui Charles al III-lea, în luna mai, prinţul Harry a venit singur la Londra, fără soţia sa, Meghan şi copiii lor.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Regele Charles a făcut o vizită surpriză la un colegiu militar. Monarhul a fost în formă de zile mari și a glumit cu ofițerii

Hackerii au spart sistemele ministerului britanic al apărării și au încercat să fure date critice. Guvernul britanic suspectează China

Rusia ameninţă să lovească ţinte britanice atât în Ucraina, cât şi în alte ţări

Cercetătorii au descoperit o legătură între dietă și apariția cancerului. Boala ar putea fi prevenită printr-un test simplu

Partenerii noștri