Prințul Harry se întoarce în SUA după o zi. S-a văzut cu regele Charles 45 de minute, iar William a refuzat să se întâlnească cu el

Data publicării:
Prințul Harry în mașină
Foto: Profimedia Images

Prinţul Harry, care a fost văzut, miercuri, pe Aeroportul Heathrow, potrivit presei britanice, s-a aflat în Marea Britanie pentru doar o zi, pentru a-l vizita pe tatăl său, regele Charles al III-lea, bolnav de cancer, şi nu s-a văzut cu fratele său, prinţul moştenitor William.

Ducele de Sussex a sosit, marţi, din California, unde locuieşte împreună cu soţia sa, Meghan Markle şi cei doi copii ai lor, la o zi după ce Palatul Buckingham a anunţat că regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer.

Harry s-a îndreptat imediat, sub escorta poliţiei, la Clarence House, reşedinţa londoneză a suveranului, unde tatăl şi fiul au avut o scurtă întrevedere, de mai puţin de o oră, înainte ca regele, însoţit de regina consoartă Camilla, să părăsească Londra pentru a merge la reşedinţa regală de la Sandringham, în estul Angliei.

Harry a fost fotografiat zâmbitor şi relaxat, miercuri după-amiază, pe Aeroportul Heathrow, de unde se va întoarce în Statele Unite, potrivit presei britanice.

Revenirea sa a suscitat întrebări şi speculaţii cu privire la o posibilă reconciliere, sau cel puţin la o eventuală întâlnire, între Harry şi fratele său mai mare, William. Relaţia dintre cei doi a fost afectată în urma atacurilor publice repetate ale lui Harry la adresa acestuia şi a familiei regale.

Însă, potrivit presei britanice, în cele puţin peste 24 de ore petrecute la Londra, Harry nu s-a văzut cu moştenitorul tronului şi nici cu soţia acestuia, Kate.

Miercuri dimineaţă, prinţul de Wales a acordat decoraţii la Castelul Windsor, prima sa apariţie oficială din ultimele trei săptămâni. William a luat o pauză din viaţa publică după intervenţia chirugicală la care a fost supusă soţia sa, Kate, pentru a avea grijă de cei trei copii ai lor, George, Charlotte şi Louis. Ultima apariţie publică comună a celor doi prinţi a fost în septembrie 2022, cu ocazia funeraliilor reginei Elisabeta a II-a.

Ca şi în cazul scurtei sale vizite cu ocazia încoronării regelui Charles al III-lea, în luna mai, prinţul Harry a venit singur la Londra, fără soţia sa, Meghan şi copiii lor.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri