Producătorii italieni vor microcipa parmezanul. Motivul inedit pentru care au luat această decizie
Producătorii italieni de parmezan autentic testează microcipurile în lupta cu imitațiile. Acestea sunt introduse în discuri subțiri, integrate în coaja roților de brânză.
Producătorii au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețul la fel de mare
Un român ascuns în Italia a fost dat de gol de soție
Două românce primesc 100.000 de euro despăgubiri după ce sora lor a murit în Italia
Șoșoacă sfidează regulile doar în România. Atenționată de carabinieri în Italia, senatoarea a cedat
Șantier prăbușit în Italia. Printre victime se află și români
O italiancă a mințit că are cinci copii ca să scape de muncă
Alertă cu bombă la cel mai mare festival din Italia
Doi morți într-un carambol cu 100 de mașini în Italia
Părinți români judecați în Italia pentru că nu și-au trimis copilul la școală
Cipul este ca o carte de identitate. Conține toate datele care garantează originea și nu se degradează, spre deosebire de marcajele tradiționale care pot deveni ilizibile în urma curățării și prelucrării.
Producător: „Cipurile sunt o tehnologie care, în lumina experimentelor pe care le desfășurăm, va permite și consolida trasabilitatea, care este instrumentul din spatele garanției originalității brânzei Parmigiano Reggiano.”
Producător: „La „naștere” brânza primește un disc făcut din cazeină. În acest disc a fost introdus un punct minuscul, care abia se vede, care poate fi citit cu un cititor, după ce este aplicat pe roata de brânză. Cipul este mult mai mic decât un grăunte de sare. Este introdus într-un fel de napolitană și apoi este încorporat în discul de cazeină.”
Parmigiano Reggiano este una dintre cele mai contrafăcute brânzeturi din lume.
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News