Live

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie și în Portugalia, în contextul valului doi de coronavirus care lovește Europa

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Portugalia, confruntată, la fel ca alte țări europene, cu o puternică revenire a pandemiei de coronavirus, va impune obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice, conform unei decizii a Parlamentului de la Lisabona, relatează Agerpres.

Măsura se va aplica pentru o perioadă de 70 de zile la finalul căreia poate fi reînnoită. Purtarea măştii, care nu va putea fi înlocuită cu o vizieră, va fi obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste zece ani „atunci când distanţa fizică recomandată de autorităţile sanitare se dovedeşte impracticabilă”, conform versiunii finale a textului, citată de agenţia Lusa.

Partidele de extremă stângă s-au abţinut de la vot, criticând în special natura prea vagă a unei legi care prevede şi excepţii atunci când purtarea măştii ar fi „incompatibilă cu natura activităţilor practicate”.

Conform datelor worldometers.info, Portugalia a înregistrat, joi, vârful de infectări zilnice cu coronavirus - 3.270 de cazuri - iar 16 persoane au murit din cauza Covid-19. Bilanțul total arată 112.440 cazuri și 2.276 de decese.

 

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum se văd din satelit zecile de incendii de pădure din Portugalia. Cel puțin șapte oameni au murit, mii de pompieri luptă cu flăcările

Un băiat de 12 ani a înjunghiat 6 copii la o școală din Portugalia

Avertizare de călătorie pentru românii care merg în Portugalia. Anunțul MAE

Relaxare. 55% dintre români nu mai văd infectarea cu COVID-19 drept o amenințare, arată un studiu

Partenerii noștri