Live

Putin și-a cerut scuze, după ce a fost certat de o pensionară din cauza prețului mare al ouălor în Rusia: „E vina guvernului”

Data publicării:
Putin a recunoscut că inflaţia s-ar putea apropia de 8% în acest an. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a cerut joi scuze, după ce o pensionară i s-a plâns de preţul ouălor, dar liderul de la Kremlin a dat vina pe guvern şi a promis că situaţia se va îndrepta, relatează Reuters.

În timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri de la sfârşit de an a lui Putin cu mass-media şi cu membri ai publicului, care au sunat din întreaga Rusie, pensionara Irina Akopova s-a adresat preşedintelui prin legătură video. Ea s-a plâns că preţurile la ouă, piept de pui şi aripioare au crescut vertiginos.

„Vladimir Vladimirovici, aveţi milă de pensionari! Nu primim milioane la pensii. Rezolvaţi această problemă - nu avem la cine să ne adresăm. Vă sunt foarte recunoscătoare, mă bazez pe dumneata să mă ajuţi”, a spus ea. 

Întrebarea a reflectat îngrijorarea reală a ruşilor cu privire la costul vieţii şi a venit după ce Putin a recunoscut că inflaţia s-ar putea apropia de 8% în acest an.

„Îmi cer iertare pentru acest lucru, dar acesta este un eşec al activităţii guvernului... Promit că situaţia va fi corectată în viitorul apropiat”, i-a răspuns Putin pensionarei.

Guvernul a declarat săptămâna aceasta că va scuti 1,2 miliarde de ouă de taxe de import în prima jumătate a anului viitor pentru a încerca să ţină în frâu preţurile care au crescut cu peste 40% în acest an.

Maratonul de întrebări şi răspunsuri este un format care îi oferă lui Putin şansa de a arăta că este înţelegător cu îngrijorările oamenilor obişnuiţi şi că le ordonă oficialilor relevanţi să le rezolve.

Unii dintre cei care şi-au adus problemele în faţa preşedintelui au primit soluţii imediate în timpul şedinţei de joi. La câteva minute după ce un grup de băieţi s-a plâns lui Putin de starea dărăpănată a sălii lor de sport din Crimeea, prezentatorul TV Pavel Zarubin a declarat că voluntari din teritoriul anexat de Rusia au sunat şi au promis să o renoveze.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scrisoare colectivă adresată Comitetului Nobel pentru respingerea candidaturii lui Ruben Vardanyan la Premiul Nobel pentru Pace

Vladimir Putin nu renunță la Mihail Mișustin și îl propune din nou prim-ministru. Ce planuri are cu Șoigu și Lavrov

ISW: Rusia acuză guvernul Maia Sandu de „genocid nazist față de limba moldovenească” pentru a putea justifica o agresiune în Moldova

Putin a fost de acord să retragă militarii ruși staționați în mai multe regiuni din Armenia

Partenerii noștri