Live

Reacție furioasă a Beijingului: Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan ar submina serios suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei

Data actualizării: Data publicării:
Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților din SUA. Foto: Profimedia

Ministerul chinez de Externe a declarat marți că o vizită a în Taiwan a președintei Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, ar submina serios suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei, iar Statele Unite vor suporta consecințele, potrivit Reuters.

Reacția Chinei a venit prin intermediul purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe, la o conferință de presă. Zhao Lijian a declarat, după relatarea apărută în Financial Times, potrivit căreia șefa Camerei Reprezentanților din SUA ar plănui o vizită în Taiwan în luna august, că Beijingul va lua măsuri puternice pentru a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială.

În cadrul vizitei - pe care Financial Times a anunțat-o citând surse bine informate - Nancy Pelosi şi delegaţia ei vor vizita, de asemenea, Indonezia, Japonia, Malaezia şi Singapore, precum şi Hawaii, unde se află Comandamentul SUA pentru regiunea Indo-Pacific.

Biroul alesei democrate şi Departamentul de stat american nu au comentat deocamdată informaţia, iar Ambasada taiwaneză în SUA nu a putut fi contactată încă.

În aprilie, Nancy Pelosi şi-a amânat vizita în Taiwan, din cauza unui test pozitiv de coronavirus. China a atenţionat atunci că vizita sa ar afecta grav relaţiile americano-chineze.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Franța a criticat relația comercială cu China chiar în timpul vizitei dictatorului Xi Jinping: „Suntem departe de echilibru”

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 a zguduit luni Taiwanul

„Europa nu poate accepta astfel de practici”. Ursula von der Leyen a anunțat ce-i va cere președintelui chinez Xi Jiping

Dictatorul chinez, Xi Jinping, a fost primit la Paris de un protest al tibetanilor: „Ți-a trecut timpul, nu totalitarismului chinezesc”

Partenerii noștri