Reacție furioasă a Beijingului: Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan ar submina serios suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei

Data actualizării: Data publicării:
nancy pelosy cu buzele stranse, perle la gat si drapelul sua in spate
Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților din SUA. Foto: Profimedia

Ministerul chinez de Externe a declarat marți că o vizită a în Taiwan a președintei Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, ar submina serios suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei, iar Statele Unite vor suporta consecințele, potrivit Reuters.

Reacția Chinei a venit prin intermediul purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe, la o conferință de presă. Zhao Lijian a declarat, după relatarea apărută în Financial Times, potrivit căreia șefa Camerei Reprezentanților din SUA ar plănui o vizită în Taiwan în luna august, că Beijingul va lua măsuri puternice pentru a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială.

În cadrul vizitei - pe care Financial Times a anunțat-o citând surse bine informate - Nancy Pelosi şi delegaţia ei vor vizita, de asemenea, Indonezia, Japonia, Malaezia şi Singapore, precum şi Hawaii, unde se află Comandamentul SUA pentru regiunea Indo-Pacific.

Biroul alesei democrate şi Departamentul de stat american nu au comentat deocamdată informaţia, iar Ambasada taiwaneză în SUA nu a putut fi contactată încă.

În aprilie, Nancy Pelosi şi-a amânat vizita în Taiwan, din cauza unui test pozitiv de coronavirus. China a atenţionat atunci că vizita sa ar afecta grav relaţiile americano-chineze.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri