Live

Regina Elisabeta a II-a se resimte după efortul de joi și își anulează pentru vineri participarea la evenimentele Jubileului de Platină

Data actualizării: Data publicării:
Regina Elisabeta a II-a a ieșit în balconul Palatului Buckingham alături de vărul ei, ducele de Kent, pentru a urmări parada tradițională Trooping the Colour Foto: Profimedia Images

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, se resimte după ceremoniile la care a participat joi și nu va lua parte vineri la slujba religioasă din seria evenimentelor care îi celebrează Jubileul de Platină - cei 70 de ani de domnie, a anunțat joi seara Palatul Buckingham.

„Regina s-a bucurat foarte mult de parada pentru ziua ei de naștere și de zborurile demonstrative de astăzi, dar a resimțit un oarecare disconfort. Luând în considerare drumul pe care trebuie să-l facă și activitatea necesară pentru a participa la Serviciul Național de Recunoștință de mâine de la Catedrala St. Paul, Majestatea Sa, cu mare părere de rău, a ajuns la concluzia că nu va participa”, se arată în comunicatul Palatului Buckingham transmis vineri seara.

În schimb, Regina Elisabeta își menține participarea la evenimentul de aprindere a torțelor la Castelul Windsor, programat pentru joi seara. 

„Regina ar dori să le mulțumească tuturor celor care au făcut din ziua de astăzi o ocazie memorabilă”, menționează comunicatul Palatului Buckingham.

Milioane de oameni sărbătoresc Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, aflată pe tron de 70 de ani, o domnie cât o eră. Suverana de 96 de ani a ieșit joi în balconul Palatului Buckingham, nu o dată, ci de două ori, spre satisfacția celor aflați sub ferestrele palatului, care au ovaționat-o îndelung.

Regina a apărut la ceremonii sprijinindu-se în baston. În ultima vreme, aparițiile ei publice au fost mai rare, iar săptămâna trecută a venit la un eveniment într-o mașinuță de golf, suverana britanică părând să sufere de probleme de mobilitate.

Pe de altă parte, nici prințul Andrew - al treilea copil al reginei Elisabeta, aflat în centrul unui uriaș scandal judiciar - nu va putea participa vineri la slujba de catedrala St. Paul, deoarece a fost testat pozitiv la Covid.

Prințul Andrew nu mai are niciun rol oficial ca reprezentant al familiei regale britanice, din cauza legăturilor sale cu afacerea Epstein, iar joi nu a fost invitat în balconul Palatului Buckingham să urmărească ceremoniile alături de familie. Nici prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, cu care locuieşte în California după decizia lor de a se retrage din monarhia britanică în 2020, nu au fost prezenți în balconul-simbol al monarhiei britanice.

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Regele Charles deschide pentru prima dată pentru public Castelul Balmoral, unde a murit Regina Elisabeta a II-a

Kate Middleton a anunțat că are cancer

„Este o sosie. Nu are cum să fie Kate”. Noile imagini cu prințesa de Wales stârnesc teorii ale conspirației pe internet

„Misteriosul” Banksy ar putea fi obligat de instanță să-și dezvăluie identitatea după un desen cu Regina Elisabeta a II-a

Partenerii noștri