Regina Elisabeta a II-a se resimte după efortul de joi și își anulează pentru vineri participarea la evenimentele Jubileului de Platină

Data actualizării: Data publicării:
regina elisabeta isi sterge un ochi in timp ce varul ei ducele de kent in uniforma militara saluta cu mana la chipiu in balconul palatului buckingham cu ocazia trooping the colours
Regina Elisabeta a II-a a ieșit în balconul Palatului Buckingham alături de vărul ei, ducele de Kent, pentru a urmări parada tradițională Trooping the Colour Foto: Profimedia Images

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, se resimte după ceremoniile la care a participat joi și nu va lua parte vineri la slujba religioasă din seria evenimentelor care îi celebrează Jubileul de Platină - cei 70 de ani de domnie, a anunțat joi seara Palatul Buckingham.

„Regina s-a bucurat foarte mult de parada pentru ziua ei de naștere și de zborurile demonstrative de astăzi, dar a resimțit un oarecare disconfort. Luând în considerare drumul pe care trebuie să-l facă și activitatea necesară pentru a participa la Serviciul Național de Recunoștință de mâine de la Catedrala St. Paul, Majestatea Sa, cu mare părere de rău, a ajuns la concluzia că nu va participa”, se arată în comunicatul Palatului Buckingham transmis vineri seara.

În schimb, Regina Elisabeta își menține participarea la evenimentul de aprindere a torțelor la Castelul Windsor, programat pentru joi seara. 

„Regina ar dori să le mulțumească tuturor celor care au făcut din ziua de astăzi o ocazie memorabilă”, menționează comunicatul Palatului Buckingham.

Milioane de oameni sărbătoresc Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, aflată pe tron de 70 de ani, o domnie cât o eră. Suverana de 96 de ani a ieșit joi în balconul Palatului Buckingham, nu o dată, ci de două ori, spre satisfacția celor aflați sub ferestrele palatului, care au ovaționat-o îndelung.

Regina a apărut la ceremonii sprijinindu-se în baston. În ultima vreme, aparițiile ei publice au fost mai rare, iar săptămâna trecută a venit la un eveniment într-o mașinuță de golf, suverana britanică părând să sufere de probleme de mobilitate.

Pe de altă parte, nici prințul Andrew - al treilea copil al reginei Elisabeta, aflat în centrul unui uriaș scandal judiciar - nu va putea participa vineri la slujba de catedrala St. Paul, deoarece a fost testat pozitiv la Covid.

Prințul Andrew nu mai are niciun rol oficial ca reprezentant al familiei regale britanice, din cauza legăturilor sale cu afacerea Epstein, iar joi nu a fost invitat în balconul Palatului Buckingham să urmărească ceremoniile alături de familie. Nici prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, cu care locuieşte în California după decizia lor de a se retrage din monarhia britanică în 2020, nu au fost prezenți în balconul-simbol al monarhiei britanice.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri