Live

Replica surprinzătoare a lui Volodimir Zelenski pentru Elon Musk, după ce miliardarul a ținut partea Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a dat replica fondatorului Tesla, Elon Musk, după ce acesta a scris pe Twitter că peninsula Crimeea, anexată ilegal de ruși în 2014, ar trebui să rămână a Rusiei.

Zelenski a postat pe Twitter un sondaj cu întrebarea: „Care Elon Musk vă place mai mult?” și două variante de răspuns: „Cel care sprijimă Ucraina” și „Cel care sprijină Rusia”.

În primele 20 de minute de la postare, sondajul a adunat peste 267.000 de voturi. Peste 90% dintre cei care au răspuns îl preferă pe Musk care susține Ucraina.

Reacția vine după ce miliardarul a făcut mai multe propuneri pentru pace între Ucraina și Rusia. Musk a publicat pe Twitter un sondaj pentru urmăritorii săi în care le cere să voteze cu da sau nu pentru cele patru propuneri ale sale pentru pace. Răspunsurile nu au fost totuși cele așteptate de miliardar, care a fost aspru criticat pentru că a preluat tezele analfabete ale dictatorului rus. El susținea că Crimeea ar trebui să rămână a Rusiei.

După un val de critici, a postat un nou sondaj, în care propune ca oamenii din Donbas și Crimeea să aleagă dacă vor să fie parte a Ucrainei sau a Rusiei.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Spionajul american avertizează că războiul din Ucraina nu se va încheia prea curând: „Situația e favorabilă pentru Putin”

Avertismentul dur al Ungariei după declarațiile lui Macron despre Ucraina: „Ar declanșa Al Treilea Război Mondial”

Rușii se străduiesc să ocupe cât mai mult teritoriu până la venirea ajutorului din SUA. Kremlinul anunță ocuparea unei alte localități

Șase copii răniți în Harkov după un bombardament al rușilor împotriva zonelor civile

Partenerii noștri