Live

Galerie Foto Rusia reia transportul pe ruta Trans-Siberiană. Cea mai lungă cale ferată din lume a fost închisă după prăbușirea unui pod

Data publicării:
Traficul pe ruta Trans-siberiană a fost oprit, după prăbușirea unui pod. Foto: Profimedia Images

Traficul pe cea mai lungă linie feroviară din lume a fost reluat, marți. Autoritățile din Rusia au anunțat că au restabilit complet cericulația feroviară după ce un pod s-a prăbuşit, vineri, în urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor.

Zeci de trenuri au fost blocate pe Linia Feroviară Trans-Siberiană, care are o lungime de 9.289 kilometri, potrivit oficialilor.

Cea mai lungă cale ferată din lume este o rută strategică pentru economia Rusiei, transportând nu doar pasageri, ci și mărfuri precum petrolul, cheresteaua și cărbunele între Europa și Asia.

Podul peste râul Areda a cedat vineri în regiunea Zabaikalsk, la aproximativ 300 km nord de granița cu China și Mongolia. Nu au fost raportate victime. 

Deteriorarea podului a determinat Căile Ferate Ruse, care operează extinsa rețea națională de trenuri, să suspende traficul de călători în ambele sensuri de-a lungul rutei.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin ordonă exerciţii nucleare la care vor participa trupe poziţionate în apropiere de Ucraina

Un atac ucrainean cu drone a făcut 6 morţi şi 35 de răniţi la Belgorod, spun autoritățile ruse

Avertismentele serviciilor secrete: Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj în toată Europa, fără să-i pese de victime

Salarii de mii de dolari și pașapoarte rusești. Cum convinge Rusia cetățeni cubanezi să lupte pe frontul din Ucraina (BBC)

Partenerii noștri