Live

Rusia susţine că vrea o soluţionare „paşnică” a situaţiei din Transnistria

Data actualizării: Data publicării:
Imagine din depozitul de armament al armatei ruse de la Cobasna, Transnistria, unde se află peste 20.000 de tone de arme şi muniţii. Foto: Profimedia Images

Rusia nu vede niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova - Transnistria - şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei de acolo, informează Interfax, care îl citează pe viceministrul rus de externe Andrei Rudenko, notează agenţia Reuters.

Generalul Rustam Minnekaev, comandantul adjunct al districtului militar central rus, a fost citat anterior de agenţiile de presă de stat ruse după ce a spus că un control deplin al Rusiei asupra sudului Ucrainei i-ar da accesul în Transnistria.

„Controlul sudului Ucrainei înseamnă totodată un culoar spre Transnistria, unde observăm de asemenea cazuri de oprimare a populaţiei rusofone”, a spus generalul rus.

Printre altele, Ministerul de Externe rus a negat informaţiile despre planuri ale Moscovei privind un referendum asupra secesiunii regiunii Herson din sudul Ucrainei, a notat luni agenţia DPA.

„Nu am auzit nimic despre asta”, a declarat viceministrul de externe Andrei Rudenko, întrebat de jurnalişti.

Speculaţiile despre pregătirea unui astfel de referendum, aşa cum s-a întâmplat în Peninsula Crimeea în 2014 sau în legătură cu republicile separatiste din Donbas, s-au amplificat recent. Printre altele, se spune că au apărut pliante cu îndemnuri la un astfel de referendum în regiunea Herson, conform Agerpres.

În luna februarie, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a abordat problema distrugerii celor peste 20.000 de tone de muniţii din depozitul armatei ruse aflat în Cobasna, Transnistria, într-o întâlnire avută joi cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov. 

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Demonstraţie de forţă la frontiera dintre Polonia şi Lituania. NATO amintește Rusiei că faimosul Coridor Suwalki rămâne sub protecție

Șoigu se teme de influența SUA în Asia și spune că Rusia și aliații ar trebui să-și intensifice exercițiile militare în regiune

Rusia bombardează masiv căile ferate din Ucraina pentru a bloca ajutorul Occidentului: „Pregătește o ofensivă de amploare”

SUA anunţă un ajutor militar de şase miliarde de dolari pentru Ucraina: „Este cel mai mare de până acum”

Partenerii noștri