Live

MAE rus: SUA au atacat Siria tocmai când avea o șansă la pace

Data publicării:

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a scris pe Facebook, reacționând la atacul occidental din Siria, că SUA au lovit această țară tocmai când în sfârșit avea o șansă de a face pace. 

„Trebuie să fii cu adevărat aparte ca să lovești capitala Siriei tocmai când țara în sfârșit avea o șansă la un viitor pașnic”, a scris pe Facebook Maria Zaharova.  Ea acuză Casa Albă că s-a bazat pe relatări de presă atunci când a luat decizia de a lovi Siria. 

„Casa Albă spune că este încredințată că Damascul se află în spatele atacului chimic bazându-se pe presă, relatări despre simptome, filmulețe, precum și informații credibile. Acum 15 ani, înainte de invadarea Irakului, Casa Albă a folosit un eșantion și și-a folosit Departamentul de Stat, acum Washingtonul a folosit presa”, a scris purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

O primă reacție la atacul occidental din Siria a venit de la ambasadorul Rusiei la Washington, Antaoli Antonov, care a avertizat că vor exista „consecințe”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zaharova acuză NATO că se pregătește „serios” pentru un război cu Rusia: „Să recunoaștem asta”

Zaharova amenință cu nucleara: Rusia va răspunde dacă Ucraina va lovi teritoriul rus cu arme britanice

Reacția vulgară a Zaharovei la amenințarea lui Macron că ar trimite trupe în Ucraina

Rusia e furioasă din cauza exercițiilor NATO din Finlanda. Zaharova: „Au caracter provocator. Suntem pregătiți să luăm măsuri”

Partenerii noștri